Zoutman steunt Roeselaarse horeca met peper en zout tijdens de heropstart

Pieter Lauwers van Pieter Kookt ging alvast op het aanbod in.©(LIESBET DEBOUTTE)
Pieter Lauwers van Pieter Kookt ging alvast op het aanbod in.©(LIESBET DEBOUTTE)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Zoutman, het Roeselaars bedrijf gespecialiseerd in zeezout, lanceert op maandag 19 april een initiatief om de lokale horeca te ondersteunen tijdens de heropstart.

Op de website www.marsel.be/heropstart kan élke Roeselaarse eetgelegenheid gratis dozen met MARSEL® portieverpakkingen aanvragen. Dat zijn individuele zakjes gevuld met zeezout en zwarte peper. Volgens sectororganisatie Horeca Vlaanderen is het aangewezen om bij de heropstart zout- en pepermolens tijdelijk te vervangen door portieverpakkingen om de kans op besmettingen te verkleinen.

Veilig heropstarten

In zijn Horecaprotocol adviseert sectororganisatie Horeca Vlaanderen om bij de heropstart alle tafelaccessoires zoals botervlootjes en kruidenmolens tijdelijk te vervangen door individueel verpakte porties. “Dankzij dergelijke portieverpakkingen wordt het risico op besmetting beperkt, zodat iedereen met een gerust hart een maaltijd kan nuttigen in zijn geliefkoosd restaurant”, zegt Ignace Defever, voorzitter van Horeca Midden-West-Vlaanderen. Ignace Defever, zelf ook horeca-uitbater van De Bonte Os in Roeselare raadt zijn collega-ondernemers aan om het Horecaprotocol zoveel mogelijk na te leven om zo het vertrouwen van de klant te winnen.

Om de lokale horeca hierin te ondersteunen schenkt Zoutman aan élke Roeselaarse eetgelegenheid twee dozen met MARSEL® portieverpakkingen zout en peper. “Veel klanten in de horeca en foodservice vroegen ons om zeezout in portieverpakking beschikbaar te maken”, vertelt Dieter Verfaillie, verantwoordelijke voor de food service & retailproducten van Zoutman. “De bestaande portieverpakkingen op de markt zijn namelijk gevuld met vacuümzout. Dat is zout dat uit buitenlandse mijnen komt en chemisch gezuiverd wordt. Veel zelfstandigen hechten belang aan de coronarichtlijnen, maar willen hun klanten wel natuurlijke en lokale producten blijven aanbieden.”

Goed onthaald

Het initiatief wordt alvast goed onthaald door de Roeselaarse horeca. Pieter Lauwers van ‘Pieter Kookt’: “Met de portieverpakkingen kunnen we onze klanten hoogstaande gerechten blijven serveren in een coronaveilig kader. Dat de zakjes er ook nog eens stijlvol uitzien maakt het verhaal voor mij compleet.”

Elke eetgelegenheid binnen de stadsgrenzen van Roeselare, zowel met volledige als beperkte bediening, kan via www.marsel.be/heropstart twee dozen met zout en peper portieverpakkingen aanvragen. Volledig gratis. De dozen worden nog vóór de heropstart afgeleverd. Eén doos bevat 1000 portieverpakkingen en is ideaal om op een toonbank te zetten.

Zoutman, geleid door de broers Bart en Peter Sobry, heeft zich de voorbije 30 jaar gespecialiseerd in zeezout en verwerkt nu jaarlijks 300.000 ton zout voor diverse toepassingen. Het levert zowel voedingszout als zout voor waterbehandeling, veevoeders en landbouwtoepassingen, strooizout en technische zouten. Zoutman beschikt in de haven van Gent over de grootste zoutterminal van alle Europese zeehavens.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.