Blankenberge / Horeca Blankenberge / Horeca Oesters in trek bij jonge foodies: “Nog altijd een delicatesse, maar geen luxeproduct meer” Het mosselseizoen is officieel begonnen, maar op restaurant kiezen mensen steeds vaker voor oesters. Vooral jongeren bestellen de slijmerige weekdieren opvallend vaak. “Het is nog altijd een delicatesse, maar geen luxeproduct meer”, ondervinden restauranthouders. 10 juli 2024
Update Adinkerke / Horeca Update Adinkerke / Horeca Peter Goossens is niet alleen: horeca kreunt onder personeelstekort Het nieuws dat sterrenchef Peter Goossens zijn pas geopende restaurant La Rigue in Knokke een dag extra moet dicht houden omwille van personeelstekort, klinkt bij veel van zijn collega’s bekend in de oren. “Goed geschoold personeel moet je bijna op Mars gaan zoeken”, klinkt het. 24 juli 2023
Blankenberge / Samenleving Blankenberge / Samenleving Blankenbergs restaurant De Oesterput koestert oranje ‘albinokreeft’ als mascotte: “De kans is 1 op 10 miljoen” Piet Devriendt (61), de uitbater van het gekende Blankenbergse restaurant De Oesterput, kreeg deze week een wel heel opmerkelijk cadeau van zijn leverancier. Het gaat om een uiterst zeldzame oranje kreeft, die zijn kleur te danken heeft een genetische afwijking. ‘Johan Cruijff’, zo werd de nieuwe blikvanger van het restaurant gedoopt. “Het is een ode aan mijn jeugdidool”, vertelt Piet. 19 mei 2023
Blankenberge / Economie Blankenberge / Economie Blankenbergs stadsbestuur vreest voor overrompeling aan geldautomaten volgende zomer Met nog slechts twee locaties waar je geld kan afhalen, was het de afgelopen dagen ook in Blankenberge opvallend druk aan de bankautomaten. “Als dit zo blijft, zal dit in de zomermaanden vermoedelijk voor lange wachtrijen met de bijhorende problemen zorgen”, zegt burgemeester Björn Prasse (Open VLD). 4 november 2022