Oostende / Horeca Oostende / Horeca Drijvend restaurant in jachthaven Oostende heeft nieuwe uitbaters: “Een droom om op zo’n toplocatie te werken” Exit Resto Vito, welkom Puert’O: het drijvend restaurant in de Mercator Marino heeft met de Oostendse chef Nick Wallaeys en gastvrouw Laura Maes nieuwe uitbaters. De zaak opent donderdag officieel de deuren. “De link met de Noordzee is onmiskenbaar en dat zullen de klanten ook merken.” 21 september 2022
Oostende / Horeca Oostende / Horeca Chef Nick Wallaeys uit Oostende eert grootvader met tweede bier ‘Plakzantje’ Nick Wallaeys (45), de ondertussen bekende kok van Brasserie Henry, heeft in samenwerking met stadsbrouwerij ‘t Koelschip een nieuw biertje op de markt gebracht: ‘Plakzantje’. Het is de opvolger van het blonde biertje ‘Piekenoas’. “Net als het vorige bier is dit ook een eerbetoon aan mijn grootvader Henri Zonnekein”, klinkt het. 12 november 2021
Oostende / Samenleving Oostende / Samenleving Diëtiste komt chef tegen en zorgt voor gezonde take-away Diëtiste Valerie Cogghe krijgt heel wat vragen naar gezonde maaltijden. Met de hulp van chef Nick Wallaeys van Brasserie Henry creëert ze nu een healthy take-away. “de prioriteit ligt meestal niet bij gezonde voeding wegens tijdsgebrek”, klinkt het bij Valerie. 9 januari 2021