Diëtiste komt chef tegen en zorgt voor gezonde take-away

Diëtiste Valerie Cogghe krijgt heel wat vragen naar gezonde maaltijden. Met de hulp van chef Nick Wallaeys van Brasserie Henry creëert ze nu een healthy take-away. “de prioriteit ligt meestal niet bij gezonde voeding wegens tijdsgebrek”, klinkt het bij Valerie.

© (Foto JRO)
© (Foto JRO)

Mensen hebben alsmaar minder tijd door het drukke gezinsleven om gezonde voeding klaar te maken. Valerie kreeg dan ook al meermaals de vraag waar men gezonde take-away doet. Met de hulp van chef Nick zorgt ze zelf voor een antwoord. “Gezonde voeding is de trend”, vertelt Valerie. “Het leven is veel drukker geworden dan vroeger en dat merk je ook wel. Een gezin waarbij beide ouders er een job op nahouden in combinatie met het hele huishouden zorgt ervoor dat er prioriteiten gesteld worden en die liggen meestal niet bij gezonde voeding.”

Chef Nick moet dat probleem oplossen. “Ook ik ben wel voor gezonde voeding, al laten chefs nogal dikwijls de boter rijkelijk vloeien”, lacht Nick. “Maar het is een leuk project en uiteraard ook een uitdaging. Experimenteren is wel mijn ding en uiteraard komen ook dezelfde producten terug in de gerechten van Valerie die we gebruiken voor de gerechten op onze eigen kaart in het restaurant. Alleen gaan we in plaats van boter een gezondere variant gebruiken en wordt alles in een gezond jasje gegoten. We gaan daarbij ook meer groenten gaan gebruiken.”

Kwaliteit en presentatie zijn de twee belangrijkste factoren bij de gerechten van Valerie. “Het oog wil uiteraard ook wat”, gaat Nick verder. “Op onze kaart hebben we ook al een gezondere variant van een bepaald gerecht, maar niet zo gezond als de gerechten die er zitten aan te komen. Of die ook op de kaart komen? Daar ben ik nog niet helemaal uit.”

Nick en Valerie proberen de prijs bewust zo laag mogelijk te houden. “Voor een vegetarisch gerecht vragen we 8 euro en voor een gerecht met vis of vlees vragen we 13 euro. We willen daar niet in overdrijven en eigenlijk doen we dit vooral om mensen te helpen om hun streefdoel te behalen. Ik ben blij met de hulp van Nick”, besluit Valerie.

De maaltijden zijn te bestellen via www.dietistecogghe.be . Er zullen voorlopig twee afhaalmomenten zijn: op vrijdag bij Valerie en op zaterdagvoormiddag in Brasserie Henry. Later komen daar extra dagen bij.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.