Poperinge / Horeca Poperinge / Horeca Brouwerij St.Bernardus investeert 14 miljoen euro in productie en toerisme: “Toegevoegde waarde voor het rijke bierverhaal” Brouwerij St.Bernardus in Watou heeft twaalf miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe bottelarij. Daarnaast is ook er een nieuwe Brewery Tour, goed voor nog eens twee miljoen euro. "We zijn ervan overtuigd dat onze brouwerij een toegevoegde waarde betekent voor het toerisme in de Westhoek in het algemeen en voor het rijke bierverhaal in het bijzonder", luidt het ambitieus. 19 september 2023
Ieper / Economie Ieper / Economie Metalfans lusten bier uit Ieper wel: brouwerij Kazematten lanceert bier voor Nederlandse metalband Epica Na zeven jaar is brouwerij Kazematten, te vinden in de Ieperse vesten, volwassen geworden. Vanaf nu hanteert de brouwerij de baseline ‘Ypres City Brewery’ en gaf het haar bieren een stevige make-over. Kers op de taart is de lancering van Epica, een bier dat naar de gelijknamige internationale metalband genoemd is. “Vanuit ons vertrouwde bastion in de Ieperse vesten willen we zo beetje bij beetje de wereld veroveren”, knipogen zaakvoerder Julie Depypere en marketingverantwoordelijke Pieter Verdonck. 8 augustus 2022
Poperinge / Economie Poperinge / Economie Brouwerij St.Bernardus mag 75 kaarsjes uitblazen: “We willen iedereen verliefd maken op onze bieren” Driekwart eeuw nadat Evariste Deconinck in opdracht van de monniken van Westvleteren hun trappistenbieren commercialiseerde, is Brouwerij St.Bernardus uitgegroeid tot een modern bedrijf waar authenticiteit en innovatie hand in hand gaan. Julie Depypere, samen met haar vader Hans ceo van de bierparel uit Watou, is ambitieus. “Vooral op internationaal vlak is het potentieel enorm”, zegt ze. 8 april 2021