Olsene / Horeca Olsene / Horeca “De wedstrijd vraagt veel opoffering”: Laurence De Smet (25) uit Olsene is ‘Eerste kok van België’ Laurence De Smet (25) uit Olsene, souschef bij Hof van Cleve, mag zich een jaar lang de ‘Eerste Kok van België’ noemen. Sinds het ontstaan van deze prestigieuze kookwedstrijd 72 jaar geleden, is ze de eerste vrouw die de titel in de wacht sleept. “Maar ik was niet bezig met geschiedenis schrijven, ik heb gewoon gewonnen als chef.” gisteren om 09:58
Waregem / Horeca Waregem / Horeca Van nul naar twee sterren in minder dan twee maanden: Hof van Cleve verbaast culinaire wereld In welgeteld 58 dagen heeft Hof van Cleve 2.0 opnieuw twee sterren veroverd. Chef-kok Floris Van Der Veken nam pas op 1 januari het roer van Peter Goossens over, maar gooit nu al hoge ogen. 26 februari 2024
Izegem / Horeca Izegem / Horeca Geen nieuwe Michelinsterren voor West-Vlaanderen, Boury heeft nu ook Sommelier van het jaar in huis De jaarlijkse uitreiking van de nieuwe Michelinsterren had weinig verrassingen in huis. West-Vlaanderen kreeg geen nieuwe sterren toebedeeld, maar Mathieu Vanneste van het restaurant Boury gaat met de Sommelier Award 2024 aan de haal. Boury zelf mag voor het derde jaar op rij drie sterren aan de gevel hangen. 26 februari 2024
Blankenberge / Horeca Blankenberge / Horeca Dit zijn de West-Vlamingen bij Hof van Cleve: “Maandag opnieuw een ster binnenhalen, dat zou fantastisch zijn” Het wereldvermaarde Hof van Cleve mag dan wel op Oost-Vlaams grondgebied liggen, een flink deel van het team is volbloed West-Vlaming. Maandag kan chef-kok Floris Van Der Veken opnieuw een Michelinster in de wacht slepen, iets wat mee de verdienste zou zijn van vier culinaire toptalenten van bij ons. Hoog tijd voor een kennismaking met Lucas, Céline, Elizio en Marlies. “Dit is een instituut. Hier mógen werken, is een grote eer.” 23 februari 2024