Oostende / Horeca Oostende / Horeca Randy Degroote stopt als maître d’hotel in sterrenrestaurant Haut: “Het is tijd voor een nieuwe uitdaging” Maître d’hotel Randy Degroote, die de voorbije twee jaar mee aan de wieg stond van sterrenrestaurant Haut in Oostende, heeft besloten om een nieuwe weg in de slaan. Hij wil als consultant graag andere horecazaken mee helpen ondersteunen in hun groei. Hij benadrukt dat hij en chef-kok Dimitri Proost als vrienden uit elkaar gaan: "Er was een verschil in visie en dan leek het me beter om terug mijn eigen weg uit te gaan." 10 november 2025
Oostende / Restaurant Oostende / Restaurant Bij deze 24 (!) gastronomische restaurants kan de jeugd straks voordelig dineren met Jong Keukengeweld Het lekkerste collectief van Vlaanderen is weer uit de startblokken geschoten. De chefs die deelnemen aan Jong Keukengeweld zijn bekendgemaakt, en vanaf maandag 15 september kan elke jongere tussen 18 en 35 jaar proberen een plekje te reserveren in één (of meerdere) van de gastronomische restaurants. In West-Vlaanderen heb je alvast de meeste keuze, er doen namelijk liefst 24 (sterren)chefs mee... 9 september 2025
Oostende / Horeca Oostende / Horeca 14.000 bezoekers en 28.500 gerechten geproefd op culinair festival Ostendaise Het Zeeheldenplein in Oostende was opnieuw het centrum van culinair genieten met de elfde editie van Ostendaise - North Sea Food Fest. In een zonovergoten sfeer genoten meer dan 14.000 bezoekers van alles wat de Noordzee en de Oostendse gastronomie te bieden hebben. Met 28.500 geserveerde gerechten werd het succes van vorig jaar geëvenaard. 22 juni 2025
Oostende / Evenement Oostende / Evenement Sterke start voor elfde editie van Ostendaise: “Vaste waarde omdat het zo inzet op lokale producten” Onder een stralende zon en broeierige temperaturen ging de elfde editie van Ostendaise van start. Het culinaire foodfestival hoopt opnieuw duizenden lekkerbekken te strikken. 21 juni 2025
Oostende / Evenement Oostende / Evenement Deze vier chefs verklappen wat ze klaarmaken op foodfestival Ostendaise: “Alle inspiratie halen we uit de Noordzee” Voor de elfde keer op rij vormt het Zeeheldenplein het decor van Ostendaise – North Sea Food Fest. Tijdens dit foodfestival, dat plaatsvindt op zaterdag 21 en zondag 22 juni, serveren 24 toprestaurants uit Oostende een unieke selectie van gerechten met de focus op verse Noordzeevis. Wij vroegen aan vier chefs wat ze komend weekend serveren. 19 juni 2025
Oostende / Onderwijs Oostende / Onderwijs Sterrenchef Dimitri Proost wordt ambassadeur van Oostendse hotelschool: “Unieke kans voor leerlingen om ervaring op te doen” De samenwerking tussen de hotelschool van het Ensorinstituut en sterrenrestaurant Haut wordt uitgebreid. Chef Dimitri en maitre Randy worden ambassadeur van het zevende specialisatiejaar. “We geven de leerlingen ook opdrachten mee en komen proeven”, luidt het. 11 juni 2025
Oostende / Restaurant Oostende / Restaurant Sterrenrestaurant Haut pakt uit met boek: “Haalbare recepten die mensen aanzetten om ook thuis te koken” Na een jaar, een ster en met een gedeelde passie voor het culinaire, presenteren sterrenchef Dimitri Proost en maître Randy Degroote van restaurant Haut in de Sky Towers een boek : Haut – Divine Dining. Het is een unieke kijk achter de schermen inclusief 43 recepten. 3 juni 2025
Oostende / Evenement Oostende / Evenement Ostendaise vernieuwt en legt de lat hoger: “Het evenement zorgt voor nieuwe klanten in onze restaurants” Het culinair feest ter ere van de Noordzeevis ondergaat dit jaar heel wat vernieuwingen: een andere datum, chefs gaan aan de slag met zeventien verschillende soorten vis en er zijn enkele leuke acties. De prijs wordt niet goedkoper, maar men kan er wel gerechten proeven van twee sterrenchefs. 14 mei 2025
Oostende / Horeca Oostende / Horeca Stad zet sterrenchef Dimitri Proost van restaurant Haut in de bloemen: “Dit zal Oostende een boost geven” Restaurant Haut kreeg bezoek van Oostends schepen voor Toerisme en Protocol Niko Geldof, die namens de stad de felicitaties overmaakte aan Dimitri Proost, maître Randy Degroote en zijn team. Haut behaalde maandag een Michelinster, minder dan een jaar na de opening. Een uitzonderlijke prestatie. 30 april 2025
Roeselare / Horeca Roeselare / Horeca “De twee nieuwe West-Vlaamse Michelinsterren zijn absolute toppers”: Tim Boury over culinaire aanwinsten op hoogste niveau Tim Boury en Inge Waeles zagen zelf hun drie Michelinsterren herbevestigd worden, maar de topchef heeft ook lovende woorden voor de nieuwe West-Vlaamse sterren. “Het zijn vakmannen”, zegt hij. “Ik ga er zeker eens tafelen.” 28 april 2025
Oostende / Horeca Oostende / Horeca “Trots dat we dit aan Oostende kunnen schenken”: Restaurant Haut bekroond met eerste Michelinster 21 jaar. Zolang is het geleden dat Oostende nog een sterrenrestaurant kon huisvesten. Daar brengt Haut nu verandering in, want het hoogste restaurant van West-Vlaanderen is vanaf nu met één Michelinster bekroond. “Je kan niet geloven hoe trots we zijn”, glundert medezaakvoerder Randy Degroote. 28 april 2025
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Twee nieuwe sterrenzaken in West-Vlaanderen: Haut in Oostende en Mémoire in Brugge De bekendmaking van de Michelin Gids 2025 is volop aan de gang. Na de uitreiking van de eerste sterren scoort West-Vlaanderen alvast goed: zowel Mémoire uit Brugge van chef Wouter Van Tichelen en Haut in Oostende van chef Dimitri Proost konden hun eerste Michelinster in de wacht slepen. 28 april 2025
Oostende / Horeca Oostende / Horeca Haut in Oostende is hoogste nieuwkomer in Gault&Millau: “Hier willen we verder op bouwen” Met vijf nieuwkomers mag Oostende zeker van een (culinair) succes spreken in de nieuwste gids van Gault&Millau. De prestigieuze titel van hoogste nieuwkomer in heel Vlaanderen werd uitgereikt aan Haut, het nieuwe restaurant op de hoogste verdieping van Sky Tower One 100 meter in de lucht. Met een 15,5/20 én drie koksmutsen reageren ze daar dan ook bijzonder tevreden. “Dit is echt een mooie bekroning na vijf maanden hard werken”, aldus chef Dimitri Proost. 5 november 2024