Brugge / Samenleving Brugge / Samenleving Korf ondergaat gedaanteverwisseling: nieuwe warme bar en open huis in De Biekorf in Brugge Na enkele jaren van experiment wordt Korf in de Naaldenstraat in Brugge, op de site van De Biekorf, een warme bar en een open huis. Met een feest tijdens het openingsweekend 26 september 2025
Brugge / Evenement Brugge / Evenement Tien jaar De Republiek in Brugge: “Inzetten op een creatieve, gedeelde, verbindende en ondernemende stad” Tien jaar na de heropstart is De Republiek niet meer weg te denken uit het Brugse stadsweefsel. Met een hybride werkmodel, tientallen projecten en een groeiend netwerk zet het huis in op een creatieve, gedeelde, verbindende en ondernemende stad. Van 26 september tot en met 5 oktober viert De Republiek haar jubileum met een tiendaags feestprogramma. 22 september 2025
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Stad Brugge wijst horecaconcessie voor museum BRUSK toe aan De Republiek: “We werken met een buffetformule en focussen op plantaardig” Het Brugse stadsbestuur wijst de concessie voor de horecazaak in het museum BRUSK toe aan De Republiek. Deze organisatie, die nu al een grand café runt in de Sint-Jakobsstraat, kwam als beste uit een aanbestedingsprocedure. “We werken met een buffetformule en de nadruk ligt op plantaardig”, zegt Bart Geernaert van De Republiek.” 22 april 2025
Brugge / Samenleving Brugge / Samenleving Bart Geernaert neemt kort voor zijn eerste werkdag ontslag als nieuwe directeur van Musea Brugge Net voor hij in dienst trad heeft Bart Geernaert ontslag genomen als directeur bij Musea Brugge. Om persoonlijke redenen, luidt de officiële reden. De Bruggeling zet zijn werk voort bij De Republiek. 17 mei 2024
Brugge / Samenleving Brugge / Samenleving Bart Geernaert wordt nieuwe directeur van Musea Brugge Na een selectieprocedure is Bart Geernaert uitgekozen als nieuwe directeur van Musea Brugge. Hij is sinds mei 2015 coördinator van De Republiek. Daarvoor was hij zakelijk leider bij Vrijstaat O./KAAP en coördinator van Het Entrepot. 5 februari 2024
Brugge / Toerisme Brugge / Toerisme West-Vlaanderen blijft dé gastronomische topprovincie Dit jaar presenteert het provinciebedrijf Westtoer ‘Het Lekkere Westen’ een themajaar over gastronomie: 170 chefs schotelen de gastronomische troeven van West-Vlaanderen voor. Lokaal en duurzaam zijn de blikvangers. Samen met de chefs zijn ook de streekproducenten en tal van lekkere adressen de sterkhouders van het eigentijds West-Vlaams culinair landschap. Met 30 Michelinsterren en 188 restaurants met een Gault&Millau-notering blijft West-Vlaanderen dé gastronomische topprovincie. Ambassadeur van Het Lekkere Westen in 2022 is de Brugse choc-o-latier en chef-kok Dominique Persoone. 15 februari 2022