Koksijde / Horeca Koksijde / Horeca “Brood of boter gewenst? Dat is dan 3 euro alstublieft”: visrestaurant Julia in Sint-Idesbald wil voedselverspilling tegengaan Wie bij visrestaurant Julia in Sint-Idesbald brood of boter vraagt, betaalt daar 3 euro voor. “Als we het gratis op tafel zetten, hebben we een berg overschot die in de vuilbak belandt. Sinds we er drie euro voor vragen, krijgen we opvallend minder brood terug”, schetst Angus Wittevrongel (54). 6 november 2023
Koksijde / Horeca Koksijde / Horeca Tijdelijke kabeljauwstop in Mare Nostrum en Julia Fish & Oysterbar Sint-Idesbald Angus Wittevrongel, zaakvoerder van de gerenommeerde vishandel Mare Nostrum en Julia Fish & Oysterbar in Sint-Idesbald Koksijde trekt aan de alarmbel. Het kabeljauwbestand staat al geruime tijd onder druk. Daarom wordt in Mare Nostrum tot september geen kabeljauw meer verkocht en de vis is tot dan ook geschrapt op het menu van het restaurant. 20 augustus 2022
Adinkerke / Horeca Adinkerke / Horeca Westtoer stelt ‘Zee van Smaak’ voor met lokale producten uit de Noordzee Met de nieuwe actie ‘Zee van Smaak’ die woensdagvoormiddag werd voorgesteld in De Haan, zet het provinciebedrijf Westtoer lokale producten uit de Noordzee in de kijker. Van 15 oktober tot 15 november zetten meer dan vijftig kustchefs hun beste beentje voor. 7 oktober 2021