Knokke-Heist / Samenleving Knokke-Heist / Samenleving Drie topchefs uit Knokke-Heist schenken 1.500 euro aan de Kleine Dennen De chefs van drie toprestaurants in Knokke-Heist, Sel Gris, Caillou en Il Trionfo schenken 1.500 euro aan de Kleine Dennen. De Kleine Dennen is een afdeling van VZW De Patio en biedt verblijf, kamertraining en contextbegeleiding aan voor maximum achttien jongeren. De doelgroep zijn meisjes en jongens vanaf de geboorte tot aan achttien jaar die omwille van een verontrustende situatie tijdelijk of langdurig niet meer thuis kunnen verblijven. Opmerkelijk, de drie chefs lieten hun kinderen de cheque overhandigen. 11 januari 2023
Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist / Horeca Knokke-Heist meer dan ooit culinaire hotspot van West-Vlaanderen: “Het totaalpakket maakt dit een unieke plaats” Knokke-Heist is met voorsprong de plaats waar je de beste restaurants vindt in West-Vlaanderen. Althans, als we de Gault&Millau-gids 2022 mogen geloven. Maar liefst 37 restaurants in de kustgemeente krijgen er een vermelding. Vorig jaar waren er dat nog 30. Ook toen was Knokke-Heist al koploper. Volgens sterrenchef Bart Desmidt is daar een logische verklaring voor. 13 december 2021
Roeselare / Horeca Roeselare / Horeca Derry over zijn frituur en overleden broer: “Kijk nog steeds met hem naar De Kampioenen” Twee jaar geleden begon Thomas Deryckere, beter bekend als Derry, met frituur Derry’s. Hij heeft grootse plannen met de frituur. Als alles verloopt zoals gehoopt maakt de huidige barak, zoals hij zijn zaak zelf noemt, plaats voor een moderne frituur/wegrestaurant waar hij zich culinair kan uitleven. Thomas wil vooruit, al is dat niet altijd simpel. Door corona, maar ook door het overlijden van zijn broer Alexander na een werkongeval enkele maanden geleden. “Mijn broer zou ook niet gestopt zijn met huizen te bouwen, zo zitten wij in elkaar”, vertelt Thomas. 26 maart 2021