Oostende / Onderwijs Oostende / Onderwijs Leerlingen Hotelschool Ensorinstituut krijgen workshops van echte chefs De leerlingen van het zesde en zevende jaar van Hotelschool Ensorinstituut in Oostende kregen op maandag 5 februari kookworkshops met nadruk op duurzaamheid in de visserij. In samenwerking met de NorthSeaChefs en onder leiding van tweesterrenchef Filip Claeys en chef Rudi Van Beylen leerden de leerlingen unieke visbereidingen. 7 februari 2024
Brugge / Samenleving Brugge / Samenleving ‘Zomerworkshop Noordzeevis’ met vis(groot)handelaars, chefs en reders in Brugge Vis(groot)handelaars, chefs en reders gingen maandag met lokale vissoorten aan de slag tijdens de eerste ‘Zomerworkshop Noordzeevis’. Na een eerder theoretisch luik in de Vlaamse Visveiling in Zeebrugge was het tijd om in Ter Groene Poorte kennis te maken met enkele originele bereidingswijzen. 22 augustus 2022
Adinkerke / Horeca Adinkerke / Horeca Westtoer stelt ‘Zee van Smaak’ voor met lokale producten uit de Noordzee Met de nieuwe actie ‘Zee van Smaak’ die woensdagvoormiddag werd voorgesteld in De Haan, zet het provinciebedrijf Westtoer lokale producten uit de Noordzee in de kijker. Van 15 oktober tot 15 november zetten meer dan vijftig kustchefs hun beste beentje voor. 7 oktober 2021
Brugge / Samenleving Brugge / Samenleving Brugse sterrenchef kookt voor sociaal buurtrestaurant tijdens de feestdagen De Brugse tweesterrenchef Filip Claeys van De Jonkman en buurtrestaurant Pas Partout slaan de handen in elkaar. Met de creatie van hun afhaalmenu ‘Plat Partout’ voor de eindejaarsperiode, willen ze ‘iedereen’ de kans geven om in deze moeilijke tijd een sterrenmenu op tafel te toveren. Deze actie kadert binnen de lancering van Buurtopjebord.be, een digitaal platform waar 28 buurtrestaurants in Vlaanderen hun takeaway-maaltijden tijdens de feestdagen bundelen. Iedereen kan er terecht om een lekker en betaalbaar feestmenu te bestellen en af te halen, én ondertussen steunen ze de sociale tewerkstelling. 8 december 2020