Oostende / Economie Oostende / Economie Deschildre Streekproducten verhuist naar ruimer pand in vismijn: “Comfortabeler voor werknemers en bezoekers” Het verhaal van Deschildre Streekproducten krijgt een nieuwe wending: vanaf midden november is de zaak te vinden in een ruimer pand op een boogscheut van de huidige winkel in de vismijn. “Er komt vooral meer comfort voor wie hier iets wil eten of drinken”, zegt Karel Deschildre. 26 augustus 2024
Oostende / Horeca Oostende / Horeca Restaurant Boucquez opent traiteurzaak pal naast de deur De uitbaters van restaurant Boucquez openden op 1 juli hun splinternieuwe traiteurzaak – pal naast het restaurant. “Het succes van de afhaalmaaltijden zette ons aan het denken. Geen pop-up deze keer, maar een blijver met alle gerechten uit het restaurant”, klinkt het. 5 juli 2021
Oostende / Samenleving Oostende / Samenleving Karel Deschildre: “We willen smakenniet verloren laten gaan” Een stiel die van vader op zoon wordt doorgegeven, je hoort het niet vaak meer. En inderdaad, Karel Deschildre trad dan ook niet letterlijk in de voetsporen van zijn vader, slager Willy. Maar wat wat hij wél heeft meegekregen, is de liefde en passie voor streekproducten. 21 juni 2021
Oostende / Landbouw Oostende / Landbouw ‘Week van de Korte Keten’ brengt je met de fiets langs Oostendse streekproducenten Speciaal voor de ‘Week van de Korte Keten’ wordt een Oostendse Smoefelroute langs streekproducenten georganiseerd. Daarnaast is er ook de Oostendse ‘smoefeldoze’ of kan je deelnemen aan een vertelwandeling. 18 mei 2021
Lifestyle Lifestyle Zilte zeesmaken Zeegroenten, wieren en algen. Seaweedchef Donald Deschagt van restaurant Le Homard et La Moule in Bredene begroet de Noordzee met groot enthousiasme. “De zee, de golfbrekers en de duinen zijn mijn voortuin en mijn lokale werkterrein. Wekelijks wandel ik gelaarsd het water tegemoet, knip wieren en algen, pluk kruiden in de Bredense duinen, bloemen en … 30 april 2021