Werkgroep Beperk De Straling tegen gratis strandinternet

Redactie KW

De ‘Werkgroep Beperk De Straling’ reageert dinsdag strijdvaardig tegen de plannen van de West-Vlaamse dienst voor toerisme Westtoer om gratis internet aan te bieden op het strand en de zeedijken. Volgens de werkgroep zijn de gepulste microgolfstralen afkomstig van de noodzakelijke technologie schadelijk voor de gezondheid.

De werkgroep verwijst ook naar de Conventie van de Rechten van de Mens, die stelt dat de bevolking moet worden geïnformeerd als er geen bewijs is dat iets onschadelijk is. De grootste bezorgdheid van de actiegroep gaat uit naar de blootstelling van de vele kinderen op het strand. Kleine kinderen zullen volgens de groep aan de straling worden blootgesteld, hoewel ze zelf geen gebruik maken van de technologie.

Toepassing voor enkelingen

Westtoer vindt het een meerwaarde als de dagjesmensen, verblijfstoeristen of tweedeverblijvers tijdens een dagje aan zee kunnen surfen en chatten op het strand, foto’s verzenden en hun e-mail raadplegen. Volgens de actiegroep hebben toeristen die hun vakantie doorbrengen aan zee geen behoefte aan het raadplegen van hun e-post of andere internettoepassingen. “Zij komen voor het strand, om er te spelen en te genieten. Het aandeel mensen die wel nood hebben aan deze toepassingen op toeristische trekpleisters is beperkt tot enkelingen”, zegt coördinator Jan Allein van de Werkgroep Beperk De Straling. De actiegroep gaat zijn opmerkingen aan de kustgemeenten overmaken.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.