VS-ambassadeur Howard Gutman brengt officieel bezoek aan Roeselare

Redactie KW

Howard Gutman, de ambassadeur van de VS in ons land, komt op donderdag 19 januari op officieel bezoek. Hij wilde al verleden jaar komen, maar dat bezoek werd door allerlei omstandigheden afgelast. “De ambassadeur wil de dynamiek van de stad en de regio beter leren kennen”, zegt burgemeester Luc Martens.

Het bezoek is gepland op donderdag 19 januari. Gutman was jarenlang actief bij de Democraten en werd in augustus 2009 als vertrouweling van president Obama als ambassadeur in ons land aangesteld. Hij gaf eerder te kennen dat hij graag alle gemeenten in België zou willen bezoeken.

Zijn doelstelling is niet alleen leidinggevende personen te ontmoeten, maar ook de gewone burgers en werknemers in de bedrijven. Later worden meer details van zijn bezoek in Roeselare bekendgemaakt. Begin april verleden jaar stond hij nog op de Grote Markt van Brugge naast burgemeester Patrick Moenaert bij de start van de Ronde van Vlaanderen.

Uitgeweken naar de VS en Canada

“VS-ambassadeur Howard Gutman wil niet alleen de stad beter leren kennen. Er zijn verder niet alleen economische banden van samenwerking, maar heel wat mensen zijn hier uit stad en streek uitgeweken naar de VS en Canada op het ogenblik dat zij hier geen toekomst meer zagen”, stelt burgemeester Luc Martens. (LVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.