Vooruit Harelbeke, Crescendo Bissegem en Stadsfanfaren Izegem strijden voor ambassadeurstitel

Redactie KW

De concertharmonie Crescendo uit Bissegem, de Koninklijke Stadsfanfaren van Izegem en de Harelbeekse harmonie Vooruit gaan volgend jaar in competitie om dé muziekambassadeur van West-Vlaanderen te worden. Dat werd in Menen, na het laatste selectieconcert van het provinciaal muziekfestival bekendgemaakt.

Aan het tweede provinciaal muziekfestival van West-Vlaanderen namen de voorbije weken 24 instrumentale ensembles deel. Vijftien ervan worden genomineerd, de drie korpsen met de beste beoordeling gaan naar een volgende ronde. Die vindt volgend jaar plaats.

Het muziekfestival vervangt het provinciaal muziektornooi van weleer, toen korpsen in diverse afdelingen werden onderverdeeld en zo met mekaar in competitie konden gaan.

Het is de tweede keer dat zo’n muziekfestival wordt georganiseerd. Het muziekfestival is voor korpsen een belangrijke waardemeter en kan bepalend zijn voor subsidies.

Volgend jaar gaan drie korpsen met mekaar naar de eindmeet van dit festival. De concertharmonie Crescendo van Bissegem, de Koninklijke Stadsfanfaren van Izegem en harmonie Vooruit uit Harelbeke. Alleen Harelbeke maakte bij het eerste festival ook al deel uit van drie finalisten en haalde toen ook de ambassadeurstitel binnen.

(MV/JG/foto Crescendo Bissegem)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.