Voormalig cultuurschepen Fernand Traen : “Voeg Damme bij Brugge”

Redactie KW

De Dammenaar en voormalig Brugs cultuurschepen pleit voor een fusie van Damme met Brugge : “Dat is dé remedie tegen de verloedering van de Damse monumenten en zelfs tegen de leegstand.”

De aanleiding voor het voorstel van de vroegere Brugse cultuurschepen en voormalig voorzitter van het Brugs havenbestuur is het feit dat in de lente van 2014 het eeuwenoude hospitaal uit Damme verdwijnt. “Het huidige Damme is in verval, de leegstand is nog nooit zo groot geweest. En die zal jaren duren”, beweert Fernand Traen. Zijn opmerkelijk voorstel wordt weggewuifd door de Damse burgemeester Dirk Bisschop : “Damme is helemaal niet dood. Er staan amper drie handelspanden leeg. De horeca kent zijn beste seizoen in jaren. Damme leeft en wil autonoom blijven, Fernand Traen laat verkeerdelijk uitschijnen dat wij onze eigen boontjes niet kunnen doppen.”

Landuyt : “Vast samenwerkingsverband?”

Maar de Brugse burgemeester Renaat Landuyt ziet wel iets in de ideeën van Fernand Traen : “Met Damme zou meer kunnen samengewerkt worden inzake ontwikkeling binnenvaart, toerisme en monumentenzorg. Waarom niet werk maken van een vast samenwerkingsverband ? En wie weet krijgen we goesting om te fuseren. De inzichten van Fernand zouden dus wel visionair kunnen zijn.”

(SVK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Brugsch Handelsblad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.