Vernieuwd station Brugge geopend

Redactie KW

Jannie Haeck heeft gisteren in Brugge het vernieuwde stationsgebouw geopend. Hij is gedelegeerd bestuurder van de NMBS-Holding en gebruikt zelf elke dag het Brugse station. Met dagelijks meer dan 17 000 reizigers heeft Brugge het belangrijkste station van de provincie en een renovatie was nodig. Ondermeer de doorgang onder de sporen is verbreed.

9 grote stations zijn al helemaal vernieuwd en 10 zijn nog in renovatie. En bij al die projecten is het motto ‘het station leeft’. De NMBS wil van zijn stations niet alleen opstapplaatsen voor reizigers maken, maar echte ontmoetingsplaatsen. Daarom zijn er ook winkels in de vernieuwde stations, ook in Brugge.

Veiligheid stond centraal bij de heraanleg van de perrons. Die zijn een stuk hoger dan vroeger en toegankelijker voor alle reizigers, dankzij deze liften. De werken aan het Brugse station hebben 40 miljoen euro gekost en zijn maar een eerste fase in de stationsvernieuwing. Tegen volgend jaar moeten er bijna 4000 fietsplaatsen komen en een jaar later moeten de kantorencomplexen klaar zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.