Werken in Beselare centrum opnieuw opgestart

De weken vorderen snel zodat er niet veel hinder meer zal zijn voor het plaatselijk verkeer. © ZB
Redactie KW

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaf groen licht voor de verdere afwerking.

In Beselare centrum werd fase 1 (Beselareplaats en Beselarestraat tot kruispunt Nieuwstraat) van de wegdekvernieuwing twee weken terug onderbroken door het tekort aan asfalt naar aanleiding van de coronacrisis. De gemeente besliste daarop in overleg met het AWV en de aannemer om de site toch toegankelijk te maken voor plaatselijk verkeer. Dit ten dienste van de inwoners en handelaars.

De eindlaag asfalt werd aangelegd.
De eindlaag asfalt werd aangelegd.© ZB

“Nu vernamen we van het AWV en de aannemer dat een mogelijke afwerking van deze werken er zou komen. De toplaag zou worden afgewerkt en vandaag 2 april giet men een laag. Zodra de andere aannemers terug opstarten, kan de belijning en deklaag voor de fietssuggestiestroken voorzien worden. De weg zal indien alles goed verloopt in het weekend al voor plaatselijk verkeer opengesteld worden“, aldus burgemeester Dirk Sioen.

Omleidingen blijven gelden

“We zijn blij dat er werd ingegaan op onze vraag om de asfaltwerken als prioriteit af te werken bij een heropstart. Het is één van de eerste onderbroken werven die afgewerkt worden. We contacteerden zowel het kabinet van de Minister Lydia Peeters en het AWV. We zijn dankbaar naar alle partijen toe en vooral naar de werknemers van de aannemer die de werken willen uitvoeren in deze periode”, verduidelijkt Koen Meersseman, schepen van Mobiliteit. Fase 2 zal voorlopig niet aangevat worden. Deze werken staan ingepland om op 20 april te starten. De omleidingen voor zwaar verkeer blijven gelden. Het is wel de bedoeling dat het plaatselijk verkeer terug zo snel mogelijk door kan. (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier