Werken Adolf Buylstraat zitten voor op schema

Deze week is men gestart met de plaatsing van de stenen in de Adolf Buylstraat. Hier strooide corona geen roet in het eten, want de werken zitten voor op schema.

Arbeiders van het Roeselaars aanneembedrijf Penninck legden de eerste stenen van de vernieuwde Adolf Buylstraat.© (Foto PM)
Arbeiders van het Roeselaars aanneembedrijf Penninck legden de eerste stenen van de vernieuwde Adolf Buylstraat.© (Foto PM)

De Adolf Buylstraat wordt momenteel volop heraangelegd. Het is de eerste keer in veertig jaar dat de winkelstraat vernieuwd wordt. Deze week is men gestart met de aanleg van de tegels. “De Adolf Buylstraat zit meer dan op schema”, zegt schepen voor Openbaar Domein Björn Anseeuw (N-VA).

“Het was de bedoeling om klaar te zijn tegen eind juli. Als we gespaard blijven van een ferme winterprik zullen we klaar zijn eind april, begin mei. Een goede zaak voor de handelaars dus. De handelaars zijn overigens altijd onze grootste zorg en prioriteit geweest bij de planning en uitvoering van de werken. Vandaar dat we verschillende keren met de handelaars hebben overlegd. Ik ben dan ook blij met het resultaat.”

Wanneer de Adolf Buylstraat volledig is afgewerkt, beginnen de werken in de Hertstraat (tussen de Langestraat en Adolf Buylstraat), Christinastraat (tussen de Langestraat en Wittenonnenstraat) en aan het Marie-Joséplein. Alles zou afgewerkt moeten zijn in juni 2023.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.