Vernieuwing voetpad Kaaskerkestraat in Diksmuide vanaf 23 augustus

© (Foto Unsplash)
Redactie KW

Aannemer Segro bvba vernieuwt in de Kaaskerkestraat het stuk voetpad vanaf autobedrijf Lagrou tot aan de bushalte ‘Oude Bareel’, net voor het tankstation. De werkzaamheden starten op maandag 23 augustus en zullen volgens de planning een viertal weken duren.

In mei en juni voerde Fluvius werken uit in dezelfde zone. De nutsleidingen werden toen ondergronds gebracht en de openbare verlichting vernieuwd. De voetpaden werden op dat moment tijdelijk hersteld, nu volgt dus de definitieve herstelling.

Ter hoogte van de werkzaamheden zullen er tijdelijke verkeerslichten staan waar het verkeer beurtelings moet passeren. Voor de werkzaamheden in de buurt van de rotonde aan de industriezone staan er ook lichten in de Steenbakkerijstraat. In latere fases enkel in de Kaaskerkestraat.

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, zet de aannemer de verkeerslichten niet over de hele lengte van het te vernieuwen voetpad, maar enkel op de plek waar er gewerkt wordt. Voor en na de werkuren staan er geen verkeerslichten om een vlotte doorgang van het verkeer te garanderen.

Fietsers moeten de omleiding volgen via de Oudekapellestraat en Vlastraat om zo het jaagpad naast de spoorweg te nemen en zo via de Wagenmakerijstraat en de Steenbakkerijstraat terug richting Kaaskerkestraat te rijden.

Voetgangers kunnen ter hoogte van de werfzone tijdelijk het fietspad gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier