Torenkraan zorgt voor eenrichtingsverkeer in de Weststraat in Ingelmunster

Werken in de Weststraat ter hoogte van Maria Rustoord. (foto FODI) © FODI
Redactie KW

Na het bouwverlof beginnen er grote werken aan het wzc Maria Rustoord in de Weststraat. Op het gebouw aan de voorzijde komt een extra verdieping. Om deze werken te kunnen uitvoeren, moet er een hoge torenkraan worden geplaatst die op een deel van de Weststraat komt te staan.

Daarom werd nu al op het braakliggend stuk grond op de hoek van de West- en de Doelstraat – overzijde bakkerij Filip Deboosere – een ‘nieuw voetpad’ in beton aangebracht. “De Weststraat wordt niet volledig afgesloten”, vernamen we van het wzc Maria Rustoord. “Er worden wel werken uitgevoerd aan het wzc Maria Rustoord. Het gaat om de laatste bouwfase die moet worden afgewerkt. Er zal een aangepaste verkeersregeling van kracht zijn, maar er zal altijd doorgang zijn voor het verkeer. De voorbereidende werken beginnen op 1 augustus.”

Je zal met de auto wel nog uit de Doelstraat kunnen komen en richting centrum rijden. Maar het zal wellicht niet meer mogelijk zijn om aan de bakkerij Deboosere vanuit de Doelstraat richting Emelgem te rijden. Dit is nog niet honderd procent zeker want er wordt verder overlegd over wat er precies moet gebeuren. Zeker is wel dat de torenkraan gedeeltelijk op de weg zal staan. Deze werken duren zeven maanden.

(PD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier