Probleem met riolering legt werken Scheepsdalelaan in Brugge tijdelijk stil

© gf
© gf
Redactie KW

Sinds 18 januari zijn werken gestart ter hoogte van het kruispunt van de Scheepsdalelaan met de Leopold I- en Leopold II-laan in Brugge. Maar door een probleem met de riolering liggen de werken momenteel stil.

Voorafgaand aan de herinrichtingswerken van AWV werd er een boring onder de Scheepsdalelaan uitgevoerd om een nieuwe glasvezelkabel ondergronds door te trekken. Vermoedelijk is er toen een beschadiging ontstaan aan een rioolbuis in de Leopold I-laan nabij de Scheepsdalelaan, net binnen de werkzone waar de aannemer aangesteld door AWV het fietspad en de verkeerslichteninfrastructuur dient aan te passen. Rioolbeheerder Farys is meteen in actie geschoten, maar allerhande technische complicaties verhinderen een snelle herstelling van de buis. De diepe ligging van de rioolbuis onder grondwaterniveau nabij een site met een historische grondvervuiling vereisen diverse voorbereidende maatregelen om de rioolbuis veilig te kunnen inspecteren en herstellen.

Op dit moment is het nog onduidelijk wanneer de werken kunnen heropstarten. “We verwachten dat dit uiterlijk tegen midden maart kan, maar gelet op de aanzienlijke stilstandperiode van minstens vier weken wordt een volledige afwerking van het kruispunt tegen de paasvakantie onrealistisch. De resterende werken worden dan in de tweede week van de paasvakantie verdergezet”, aldus de aannemer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.