https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nieuwe fase in werken dorpskern Reningelst start in juni

De voorbije twee jaar onderging het dorpscentrum van Reningelst een ware metamorfose zoals de vernieuwde Pastoorstraat.© MD
De voorbije twee jaar onderging het dorpscentrum van Reningelst een ware metamorfose zoals de vernieuwde Pastoorstraat.© MD
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

De voorbije twee jaar onderging het dorpscentrum van Reningelst een ware metamorfose. Begin juni start de tweede fase van de dorpskernhernieuwing, te beginnen met de nutswerken.

“Nu de eerste fase van de dorpskernhernieuwing van Reningelst er zo goed als opzit – alleen het bufferbekken in de Heuvellandseweg moet nog uitgevoerd worden – kan met fase 2 gestart worden”, zegt de Poperingse burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

Gescheiden riolering

In deze fase gaat het over de vernieuwing van volgende straten en de aanleg van een gescheiden riolering in: gewestweg N304: deel 2 van de Baljuwstraat, Zevekotestraat, deel van de Vlamertingseweg en een deel van de Clyttesteenweg; gewestweg N373: een deel van de Lokerseweg, en de gemeentewegen Bettedreef, een deel van de Diepestraat en de Neerhofstraat.

Voor de realisatie van het project werken Aquafin, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Poperinge samen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is opdrachtgever van de werken in de doortocht van Reningelst. De werken worden aanbesteed op 9 juni en zullen in het najaar van 2021 starten.

Eerst vernieuwing nutsleidingen

“Voorafgaand aan de wegenwerken vernieuwen de nutsmaatschappijen hun leidingen. Die werken starten op 1 juni in de Zevekotestraat en daarop aansluitend in de Neerhofstraat. Fluvius stelde aannemer Wagro aan om de werken van de nutsleidingen uit te voeren.”

“Ze plaatsen nieuwe ledverlichting, armaturen en palen. Daarnaast brengt Fluvius ook het bovengrondse net van laagspanning en openbare verlichting ondergronds. In de Zevekotestraat komen voorzieningen voor feestverlichting. Ook de werken van Proximus, Telenet en de Watergroep zullen door dezelfde aannemer gebeuren”, aldus nog de burgemeester.

De straten worden in deze volgorde aangepakt: in de eerste fase Zevekotestraat, inclusief kruispunt met Vlamertingseweg, deel 2: Neerhofstraat. In de tweede fase de Baljuwstraat en de Bettedreef, de Vlamertingseweg en de Lokerseweg. In de derde fase de Clyttesteenweg en de Diepestraat.

Hinder voor verkeer

Werken in één bepaalde fase zullen niet noodzakelijk tegelijkertijd verlopen. Tijdens de nutswerken is plaatselijk verkeer mogelijk, maar tijdens de werkuren zal dat op bepaalde momenten toch hinder ondervinden.

In het najaar staan dan de riolerings- en wegeniswerken gepland. Preciezere info daarover volgt wanneer de aannemer van die werken en zijn concrete planning bekend zijn.

De werken worden geraamd op 4.767.410 euro, zonder btw. Het aandeel van de stad Poperinge bedraagt 994.525 euro, btw inbegrepen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.