File door werken aan Rijksweg valt mee; tweede deel Centrumbrug sinds deze middag open

De langste file situeerde zich deze morgen aan de rotonde van het Stedelijk Sportstadion, wie uit de richting Lendelede kwam moest aanschuiven. Wie uit de Burgemeester Vandenbogaerdelaan de rotonde wil oprijden, moest op de goede wil rekenen van bestuurders die je er tussen lieten. De centrumbrug bleef deze morgen nog gesloten, in de loop van de dag ging die open.
Wouter Vander Stricht

Maandag 9 september stond met rood aangestipt bij de mensen die in en door Izegem zich een weg banen naar het werk of school. De werken aan de Rijksweg gingen van start, maar de files vielen al bij al mee. Vandaag ging ook het tweede deel van de centrumbrug open gaan, maar dat bleef deze morgen gesloten. “Er moest nog wat belijning aangebracht worden en ook de kermis moet nog afgebroken worden.” Sinds deze middag is die Centrumbrug dus helemaal open.

Izegem Kermis werd gisteren afgesloten met het vuurwerk, maar dat event had te lijden onder de striemende regen. Deze morgen vertrekken nog wat foorkramers die op de Grote Markt stonden opgesteld, over die markt rijden was dus geen optie. “Maar eens dat gebeurd is en de laatste belijning is aangebracht, dan kan het tweede deel van de brug definitief open”, zei schepen van openbare werken Caroline Maertens vanmorgen.

Geen grote wachtrijen in de Kokelarestraat en de Meensesteenweg

De werken aan de Rijksweg zijn dan weer de bevoegdheid van Wegen en Verkeer. Heel wat mensen hielden hun hart vast voor de omleiding over de Bosmolens. Maar dat bleek uiteindelijk best mee te vallen. Geen lange wachtrijen in de Kokelarestraat of in de Meensesteenweg, wel de gewone drukte. Want het is er op spitsmomenten sowieso wel aanschuiven. In de Leenstraat was het aan de verkeerssluis ter hoogte van Villared dan vaak wat wachten, maar dat is ook dagelijkse kost. Maar nu moest er natuurlijk meer verkeer door en wie van de Rijksweg komt moet voorrang verlenen aan wie uit de richting Bosmolens komt.

De bottleneck bevond zich ter hoogte van de rotonde aan het Esso-station

Misschien wel verrassend was dat de langste rij zich op de Rijksweg bevond ter hoogte van het Esso-station, op het kruispunt met de Meensesteenweg en de Burgemeester Vandenbogaerdelaan.

Na de rotonde kan wie vanuit de richting Lendelede komt op een versmalde rijstrook langs de werken door rijden richting Roeselare. Daar stropte het het meest, maar ook daar geldt dat het in de ochtend- en avondspits sowieso al druk is. Ook wie vanuit het centrum komt via de Burgemeester Vandenbogaerdelaan moet daar de rotonde op.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier