Brugje in Waterstraat in Menen wordt eindelijk hersteld

Het brugje tussen Lauwe-Rekkem en Menen word hersteld. Op de foto zie je de werknemers van de stad Menen die zich onder het goedkeurend oog van Schepen Patrick Roose klaar maken om de werken aan te vatten.© wilfried Ossieur
Het brugje tussen Lauwe-Rekkem en Menen word hersteld. Op de foto zie je de werknemers van de stad Menen die zich onder het goedkeurend oog van Schepen Patrick Roose klaar maken om de werken aan te vatten.© wilfried Ossieur
Redactie KW

MenenNadat het er jaren verwaarloosd bijlag en het een verboden doorsteek was voor auto’s, werd het brugje langs de Waterstraat, die Lauwe met Menen verbindt, hersteld. Dat laat schepen Patrick Roose (SP.A) weten. Tegelijk zal men de maximumsnelheid optrekken op het brugje van 10 naar 30 km per uur. Deze weg zal nu kunnen gebruikt worden, weliswaar in één richting, als omleiding tijdens de werken die de eerstkomende maanden zullen uitgevoerd worden in de Moeskroenstraat en Lauwestraat.

Nu heeft de technische dienst van de stad Menen het heft voor de volledige herstelling in eigen handen genomen. Tijdens de grote werken die eraan komen in de Moeskroenstraat en Lauwestraat zal dit tijdelijk traject weer kunnen gebruikt worden voor plaatselijk verkeer.

In vergelijking met de vorige wegomleiding zullen bestelwagens tot maximum 3,5 ton over het brugje kunnen, veel meer dus dan de 1,5 ton van de vorige keer. De vorige keer hebben veel Rekkem- en Lauwenaars die lokale omleiding sterk geapprecieerd.

Voertuigen enkel in één richting

Het traject blijft wel in hoofdzaak een trage wegverbinding. Dat wil zeggen dat alleen zachte weggebruikers de weg in beide rijrichtingen mogen gebruiken. Tijdens de werken blijft er dus een verbod voor vrachtwagens. Voertuigen mogen slechts zoals de vorige keer in één richting, namelijk vanuit Rekkem/Lauwe naar Menen en niet omgekeerd.

Er zal tevens een maximale snelheid van 30 km/u gelden en op het brugje zelf tot 10 km per uur. De nodige signalisatie en preventieve beschermingsmaatregelen met betonnen blokken zullen blijven.

De intentie is om met de tweede fase van de werken in de Moeskroenstraat en Lauwestraat te starten tijdens de tweede week van de paasvakantie.

Digitaal infomoment op 18 maart

Van schepen Patrick Roose kregen we nog te horen dat alle omwonenden rond het projectgebied een uitnodiging kregen voor een digitaal infomoment dat plaatsvindt op donderdag 18 maart. Aansluitend zullen ook alle inwoners langsheen omleidingswegen een schrijven met meer details ontvangen.

De geplande werken zullen plaatsvinden van 12 april tot 1 september. De schepen verwacht voor de bouwstop in de zomer de Moeskroenstraat opnieuw te kunnen vrijgegeven voor alle verkeer. (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.