https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vijf bushokjes in Zuiderlaan als voorbode van nieuwe routes

© PNW
© PNW
Redactie KW

In de Zuiderlaan in Waregem zijn in het straatbeeld vijf bushokjes van De Lijn verschenen. De bouw ervan kadert in de nieuwe dienstregeling en aangepaste routes van de bussen.

Tot enkele maanden geleden deden dagelijks tientallen bussen van zes verschillende lijnen het centrum van Waregem aan. In smalle straten zoals de Stationsstraat en de Markt ging dat gepaard met het nodige gemanoeuvreer en verkeersopstoppingen tijdens de spits.

Binnen het mobiliteitsplan voor het centrum, dat in september gestemd werd, en dankzij de heraanleg van de Markt, kon dit aantal in november met 80 bussen per dag naar beneden.

“Dit bevordert de verkeersveiligheid in het centrum, zonder in te boeten aan de bereikbaarheid”, stelde schepen van Mobiliteit Philip Himpe (CD&V) toen.

Niet meer over de Markt

Concreet rijden de lijnen 58 (Waregem Kliniek – Oudenaarde), 75 (Kortrijk – Deinze) en 85 (Waregem – Spiere) niet meer vanaf het station over de Markt naar de Keukeldam richting Zulte, Anzegem of Wortegem.

Zij rijden sinds kort via de ring met als haltes Scholen Westerlaan, Regenboogstadion en Zorgcampus.

Aan die laatste halte werd dus voorzien in de aanleg van een verhoogd perron met enkele bushokjes, één per lijn.

In omgekeerde richting rijden de lijnen 58, 75 en 85 wel nog over de Markt. Voor even dan toch. Het nieuwe openbaar vervoersplan, dat in januari 2022 ingaat, maakt komaf met alle resterende Lijnbussen die nog door het centrum rijden.

“In ruil komen er nog enkele bijkomende haltes langs de ring, zodat het stadscentrum steeds op wandelafstand ligt”, klinkt het. Pas vanaf volgend jaar krijgen de overige bushokjes aan de overzijde van de straat dus een functie. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.