https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Veiliger fietsen in Kortemark: “We kozen bewust voor een opvallende rode kleur”

foto JDK
Redactie KW

In zeven Kortemarkse straten werden zogenaamde fietsstraten ingevoerd. In deze zones moet het gemotoriseerd verkeer achter de fietsers blijven rijden en mag je niet sneller dan 30 km per uur rijden. Naast de vuurrode strepen kijken kan alvast niemand.

“Concreet gaat het om een stuk van de Handzamestraat, de Torhoutstraat, de Processiestraat en de Hospitaalstraat in het centrum van Kortemark, een stuk van de Ieperstraat op Elle, een stuk van de Kronevoordestraat in Handzame en een stuk van de P. D. Vanhautestraat in Edewalle, telkens in de omgeving van een school”, aldus mobiliteitsschepen Lynn Vermote (Open VLD). “In een fietsstraat mag je geen fietsers inhalen en je mag er niet sneller rijden dan 30 km per uur. Fietsers moeten zich uiteraard ook aan de regels houden: ze mogen de hele breedte van de rijbaan gebruiken voor zover deze enkel opengesteld is in hun rijrichting, en de helft van de breedte langs de rechterzijde als de rijbaan opengesteld is in beide richtingen. De regels van de fietsstraat gelden altijd, dus ook wanneer er geen school is.”

Geen schoonheidsprijs

“We merken dat de nieuwe rode wegmarkering af en toe vragen oproept, maar we kozen bewust voor de opvallende rode kleur, zodat niemand kan zeggen dat ze ze niet gezien hebben. We zullen er zeker geen schoonheidsprijs mee winnen, maar een halve minuut extra onderweg mag niet opwegen tegen een veiliger omgeving voor de fietsers.” (JDK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten