Uitgebreide parking Koekoekstraat in Sint-Eloois-Vijve officieel geopend: “Groene parkeerplaatsen zijn voor 80 procent waterdoorlatend”

© (Foto LV)
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Op vrijdag 23 december werd de heraangelegde parking in de Koekoekstraat officieel geopend. Het parkeerterrein aan de jeugdlokalen, het ontmoetingscentrum en de twee scholen in de kern van Sint-Eloois-Vijve vormt vanaf heden een groener geheel met meer parkeerplaatsen dan voordien.

De werken op de site gingen van start op 30 mei. Om van de twee eerdere parkings één geheel te maken, werd een huis afgebroken dat de twee parkeerzones van elkaar scheidde. Het nieuwe parkeerterrein telt 44 plaatsen, waaronder drie plaatsen voor mensen met een beperking en twee oplaadpunten. Voor het ontwerp werd beroep gedaan op studiebureau Plantec uit Oostende, de werken werden uitgevoerd door Steenhaut uit Deerlijk. Het totale project bedraagt 800.000 euro.

“Met 19 grote bomen en 5.800 heesters en haagplanten werd de parkeerzone heel wat groener”, zegt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Philip Himpe (CD&V). “Bovendien zorgen de grasvoegen ervoor dat de parking voor 80 procent waterdoorlatend is.” Tijdens de heraanleg werd de riolering volledig vernieuwd. De parking zelf werd afgewerkt met een Kiss & Ride. Na de nieuwbouw van de school komt er ook een nieuwe fietsenstalling, waar momenteel de klascontainers zich bevinden.

Kerstgeschenk

“De parkeerplaats zal pas eind januari volledig toegankelijk zijn, aangezien de signalisatie en verlichtingspalen nog moeten worden geplaatst. Vanaf dan zal de verkeersveiligheid van de site een pak hoger zijn. Eerder hebben we namelijk al een verkeersplateau ingericht en een tonnageverbod ingevoerd tijdens de ochtendspits”, aldus schepen Himpe.

De uitbreiding en vernieuwing van de parking is een mooi kerstgeschenk voor de gebruikers en bezoekers van OC De Linde, Chiro Oetsjiekoetsjie, SBS Vijve en de Vrije Basisschool Duizendpoot. Alle betrokkenen werden uitgenodigd om de parking te openen en werden nadien getrakteerd op een glas in het ontmoetingscentrum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier