Twaalf kustlijnwinkels sluiten definitief na de zomer

Fysiek een ticket kopen aan de kustlijnwinkel voor de kusttram zal na de zomer nog maar op 2 plaatsen mogelijk zijn. © KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

De Lijn zal na de zomer de twaalf Kustlijnwinkels definitief sluiten. Enkel de twee vaste Lijnwinkels Oostende Marie-Joséplein Oostende station blijven bestaan. En dat leidt tot de nodige bezorgdheid.

Zo betreurt provincieraadslid Patrick De Klerck en Blankenbergs schepen van Mobiliteit en Verkeer de afbouw van de klantgerichte dienstverlening. “Niettegenstaande De Lijn de dienstverlening om een ticket te komen heeft uitgebreid met digitale vervoerbewijzen, ticketautomaten, interactieve infozuilen,… , is er de intentie om na het zomerseizoen de Kustlijnwinkels verder af te bouwen. Vanaf 2 september 2024 sluiten de Kustlijnwinkels echter definitief. Ook al werken niet alle ticketautomaten perfect…”

Verder kan de vraag gesteld worden wat er met de kustlijnwinkels zal gebeuren. Patrick De Klerck vraagt dat er minstens bilaterale gesprekken met de respectievelijke kustgemeenten worden belegd, om naar een gedragen nabestemming te komen. Sommige Kustlijnwinkels staan op zichzelf, aan andere is een schuilhuisje of zelfs sanitair voor de chauffeurs verbonden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier