Treinverkeer tussen Kortrijk en Oudenaarde nog tot donderdag onderbroken

© DIRK WAEM BELGA
Redactie KW

Het treinverkeer tussen Kortrijk en Oudenaarde op spoorlijn Kortrijk-Denderleeuw is woensdag nog onderbroken. Infrabel hoopt donderdag in de namiddag opnieuw één spoor in gebruik te kunnen nemen, zo meldt de spoorwegnetbeheerder.

Aan de overweg Generaal Deprezstraat in Harelbeke veroorzaakte een te hoog geladen vrachtwagen dinsdag omstreeks 10 uur zware schade aan de spoorinfrastructuur. De bovenleiding van een spoor raakte beschadigd over 700 meter, de bovenleiding van het andere spoor werd beschadigd over een lengte van 1,2 kilometer.

Vervangbussen

De technische ploegen van Infrabel zijn sindsdien – ook ‘s nachts – aan de slag om de schade te herstellen. Als de herstelwerken verder vlot verlopen, hoopt Infrabel donderdag in de namiddag één spoor opnieuw in gebruik te kunnen nemen. Het tweede spoor zou dan in de loop van vrijdag weer in dienst komen, als alle herstellingswerken voltooid zijn.

De alternatieven blijven van kracht: de NMBS legt vervangbussen in tussen Kortrijk en Oudenaarde en treinen worden lokaal omgeleid via Deinze richting Gent.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.