Thomas uit Alveringem en Stijn uit Oostende verkopen gepersonaliseerde nummerplaten

Redactie KW

Wagens met een gepersonaliseerde nummerplaat duiken steeds vaker op in het straatbeeld.

Thomas Guylinck uit Alveringem en Stijn Devos uit Oostende zien brood in gepersonaliseerde nummerplaten. (Foto GLO)

Dat de gepersonaliseerde nummerplaat populair is, viel ook Thomas Guylinck uit Alveringem en Stijn Devos uit Oostende op. Stijn en Thomas werken allebei bij vastgoedbedrijf Sea Coast in Nieuwpoort. De nummerplaten doen ze in bijberoep.

Tussenpersoon

“Aan de hand van de website geven wij de eigenaars van een gepersonaliseerde nummerplaat de kans hun combinatie aan te bieden”, legt Thomas uit. “Wij fungeren dus als tussenpersoon. Wie een nummerplaat heeft, kan die op onze website te koop aanbieden. Ben je op zoek naar een specifieke combinatie denk bijvoorbeeld aan je initialen kan je kijken of de eigenaar die van de hand doet, en een bod uitbrengen. Ook als je op zoek bent naar een combinatie, en wil weten of die nog beschikbaar is, kunnen wij helpen. Alles is volledig anoniem, zowel voor de verkoper als de koper. Alles gaat uiteraard nog altijd via de DIV. Ondertussen is ons idee ook gedeponeerd.”

Dat de nummerplaten best wel big business kunnen zijn, weten ze al lang in Groot-Brittannië. “Daar bestaan gepersonaliseerde platen natuurlijk al veel langer. Onlangs verkocht men de nummerplaat 25-O voor een slordige 650.000 euro”, weet Thomas. “Zo’n nummerplaat is eigenlijk ook een investering”, vult Stijn aan. “Wie aandelen koopt in een bedrijf, is nooit 100% zeker van zijn geld. Maar met een nummerplaat wel: je betaalt 1.000 euro voor een nummerplaat, en kan die dan aan veel meer geld doorverkopen. Terwijl je sowieso die 1.000 euro niet kwijtraakt. Ook voor bedrijven is zo’n nummerplaat interessant. Onlangs zag ik een auto rijden met publiciteit op voor hypnose, met nummerplaat HYPNOSE. Had die wagen die nummerplaat niet gehad, was ik dat bedrijf al lang vergeten. Er zit enorm veel potentieel in de gepersonaliseerde nummerplaten”, besluiten Thomas en Stijn.

(GL)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen

>> www.gepersonaliseerdenummerplaten.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.