Te koud voor markeringswerken op de Pottelberg in Kortrijk

Vandaag en morgen zouden de wegmarkeringen aangebracht worden op de vernieuwde weg op de Pottelberg. Die werken zijn uitgesteld door het koude weer. Vrijdagochtend gebeuren wel de dringendste markeringen.

De werken op de Pottelberg zijn al een tijdje achter de rug, enkel de wegmarkeringen volgen nog. © Foto a-KVDM

De werken op de Pottelberg zijn al enkele weken klaar. Enkel de markeringen en wat kleinere afwerkingen moeten nog uitgevoerd worden. Agentschap Wegen en Verkeer van het Vlaams Gewest plande deze werken vandaag en morgen. Door de te lage temperaturen kunnen de werken niet uitgevoerd worden. De Pottelberg is vandaag en morgen dus toch open voor alle verkeer. Vrijdagochtend laat AWV de dringendste markeringen aanbrengen in gewone verf. Dit kan zonder verkeershinder. Van zodra de weersomstandigheden het toelaten, volgen de definitieve thermoplastische markeringen. Hiervoor zijn minimumtemperaturen vereist en moet de straat afgesloten worden.

Heel concreet moeten er nog zebrapaden, arceringen en fietssuggestiestroken gemarkeerd worden. Dat zal visueel een groot verschil betekenen. Nu is er enkel een asfaltvlakte waardoor niet duidelijk is waar de plaats van de verschillende weggebruikers is. Vooral voor de fietsers en de overstekende kinderen aan de schoolpoorten is dit zeer belangrijk. Helaas laten de weersomstandigheden het niet toe dit vandaag en morgen uit te voeren in thermoplastische markeringen, zoals voorzien.

Tussenoplossing op vraag van de stad

Vrijdag tussen 7.30 en 12 uur brengt de aannemer de meest dringende markeringen aan in gewone verf. Dit zijn de markeringen in witte verf (zoals zebrapaden). Ter hoogte van de vrijliggende fietspaden van en naar de toekomstige fietssuggestiestroken op de rijweg zal over een lengte van enkele meters een markering uitgevoerd worden in okergele verf. Deze werken brengen geen verkeershinder met zich mee.

De belangrijke okergele suggestiestrook over de hele lengte van de schoolomgeving kan dus nu helaas niet gerealiseerd worden. Dit zal bij betere weersomstandigheden uitgevoerd worden in thermoplastische markeringen (dat zijn duurzame markeringen). Alle markeringen die nu aangebracht zijn in verf zullen dan ook vervangen worden door deze duurzame markeringen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.