De meeste gepersonaliseerde nummerplaten werden aangevraagd in Knokke-Heist (49). Daarna volgen Brugge (44) en Kortrijk (24). Opvallend is dat er in Wevelgem dit jaar al 21 gepersonaliseerde nummerplaten werden aangevraagd, terwijl het de voorbije 4 jaar samen maar om 27 stuks gaat. In totaal rijden er momenteel 2729 West-Vlamingen rond met een gepersonaliseerde nummerplaat. Dat blijkt uit cijfers die die Kamerlid Brecht Vermeulen (N-VA) opvroeg bij minister van mobiliteit Bellot (MR).

Om deze toename te kunnen verklaren, kijkt Kamerlid Vermeulen voornamelijk naar de prijs: "Sinds december 2015 werd de prijs van een gepersonaliseerde nummerplaat van 1.000 naar 2.000 euro verhoogd. We zien dan ook dat het aantal aanvragen in onze provincie voor 2016 en 2017 kelderde. Daarop besliste de Regering om de prijs terug te brengen naar 1.000 euro.

Het aantal aanvragen is nu terug op het niveau van het recordjaar 2014, toen burgers voor het eerst echt vrij hun nummerplaten konden personaliseren. Deze prijsdaling is een goede zaak voor zowel de schatkast als voor de burgers die op creatieve wijze hun nummerplaat willen kiezen" besluit Vermeulen (N-VA).