Steeds meer gepersonaliseerde nummerplaten in West-Vlaanderen

Een Porsche met GOD nummerplaat die rond rijdt in Oostende © BPRS
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

In de eerste helft van dit jaar werden er in onze provincie al 446 gepersonaliseerde nummerplaten aangevraagd. Dat is een toename van 55% ten opzichte van het jaar daarvoor.

De meeste gepersonaliseerde nummerplaten werden aangevraagd in Knokke-Heist (49). Daarna volgen Brugge (44) en Kortrijk (24). Opvallend is dat er in Wevelgem dit jaar al 21 gepersonaliseerde nummerplaten werden aangevraagd, terwijl het de voorbije 4 jaar samen maar om 27 stuks gaat. In totaal rijden er momenteel 2729 West-Vlamingen rond met een gepersonaliseerde nummerplaat. Dat blijkt uit cijfers die die Kamerlid Brecht Vermeulen (N-VA) opvroeg bij minister van mobiliteit Bellot (MR).

Om deze toename te kunnen verklaren, kijkt Kamerlid Vermeulen voornamelijk naar de prijs: “Sinds december 2015 werd de prijs van een gepersonaliseerde nummerplaat van 1.000 naar 2.000 euro verhoogd. We zien dan ook dat het aantal aanvragen in onze provincie voor 2016 en 2017 kelderde. Daarop besliste de Regering om de prijs terug te brengen naar 1.000 euro.

Het aantal aanvragen is nu terug op het niveau van het recordjaar 2014, toen burgers voor het eerst echt vrij hun nummerplaten konden personaliseren. Deze prijsdaling is een goede zaak voor zowel de schatkast als voor de burgers die op creatieve wijze hun nummerplaat willen kiezen” besluit Vermeulen (N-VA).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.