Station Harelbeke is voortaan veiliger en comfortabeler

Infrastructuurbeheerder Infrabel en de NMBS hebben vandaag de nieuwe, moderne en klantvriendelijke onthaalinfrastructuur in het station Harelbeke officieel geopend en ingehuldigd.


De treinreizigers in Harelbeke genieten voortaan van nieuwe en opgehoogde perrons, een veilige onderdoorgang, gerenoveerde perronluifels en nieuwe schuilhuisjes en zitbanken.

“Het station Harelbeke, waar gemiddeld per dag 1.252 passagiers passeren, is klaar voor de toekomst”, zegt Christiane Van Rijckeghem, districtsdirecteur NMBS Stations. De perrons werden over heel de lengte verhard en verhoogd zodat reizigers veiliger en vlotter in- en uit de trein kunnen stappen. “Geen eenvoudige klus, want de perrons liggen in een bocht en bleven ook tijdens de werken toegankelijk voor de treingebruikers”, aldus Christiane. Verder werden de perrons uitgerust met noppentegels voor blinden en slechtzienden. Daarnaast kwamen er extra schuilhuisjes, zitbanken en leunbalken. Ook de perronverlichting en de luidsprekers werden volledig vernieuwd in het teken van meer reizigerscomfort. De beide perronluifels werden volledig gerenoveerd en herschilderd. “Voortaan kan iedereen op een comfortabele en veilige manier de perrons bereiken en op- en afstappen van de trein”, zegt burgemeester Alain Top. Infrabel en de NMBS investeerden ruim 1,5 miljoen euro in de vernieuwing van de onthaalinfrastructuur.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.