Personeel De Lijn Brugge houdt betaalstaking

© belga
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De vakbonden bij de stelplaats Brugge van De Lijn voeren maandag actie tegen wat ze “een structureel personeelstekort” noemen. Vanaf ‘s morgens vroeg houden ze een ‘betaalstaking’. De passagiers rijden dus gratis mee.

De liberale, christelijke en socialistische vakbonden bij de stelplaats Brugge van De Lijn organiseren maandag een betaalstaking. Dat vernamen we bij de liberale vakbond ACLVB.

“Tekort aan bussen en personeel”

De vakbond wijst erop dat er sinds de reorganisatie heel veel fout loopt. Chauffeurs en klanten blijven al te vaak, ook letterlijk, in de kou staan. Er is sprake van zowel een tekort aan bussen, als een tekort aan personeel. Daardoor worden er quasi dagelijks ritten afgeschaft.

“We worden dit beu en hebben de indruk dat er niet geluisterd wordt”, klinkt het bij het ACLVB. Men wijst er ook op dat de reorganisatie onvoldoende aandacht heeft voor het lokale belang.

Gratis ritjes op maandag

“Onze chauffeurs plooien zich dubbel om diensten uit te voeren, maar zijn gebonden aan diensten die dit onmogelijk maken. Wij stellen alles in het werk om de directie van De Lijn te overtuigen deze problemen aan te pakken. Maar zonder actie worden we blijkbaar niet gehoord.”

De drie bonden maakten samen een pamflet met daarin hun grieven. Het pamflet zullen ze maandag afgeven aan de reizigers. “Wij blijven als chauffeurs alles in het werk stellen om u toch van dienst te zijn en nemen u vandaag gratis mee op onze bus”, staat er te lezen op het pamflet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier