Leerlingen GBS Barthel dansen en zingen voor veiliger verkeer

Op vrijdag werd de week van de mobiliteit op gang geschoten met de Strapdag.

Op die dag worden leerlingen van het lager onderwijs gemotiveerd om meer te voet of met de fiets naar school te komen. Ook in Rekkem werd er meegedaan.

Bij GBS Barthel in Rekkem doen ze al sinds de eerste editie van de Strapdag, in 2006, mee aan de activiteiten. Dit jaar zongen de leerlingen het Straplied en werd er ook gedanst. Directeur Tom Vandamme legt uit wat het opzet is. “We proberen met deze activiteit twee dingen te verwezenlijken”, aldus de directeur. “Enerzijds willen we de leerlingen aanzetten om wat vaker de fiets te nemen naar school of te voet te komen. Maar daarnaast willen we ook de autobestuurders bewust maken dat ze in de buurt zijn van een school.”

Karrewiet

In het kader van de activiteit volgden de mensen van Karrewiet, het kindernieuws van de VRT, drie leerlingen van de school. Faith (11), Hayley (9) en Breigh (6) Camertijn werden van hun thuis in Lauwe gevolgd tot aan de schoolpoort. “Ze hadden in de klas gevraagd wie er normaal niet met de fiets komt en dan hebben ze mij gekozen”, vertelt Faith. “Het was een leuke ervaring en ik ga zeker kijken naar Karrewiet.”

(BA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.