In een eerste ronde krijgen alle fietsers in Vlaanderen een uitnodiging om 20 vragen over fietsbeleving, -infrastructuur en -communicatie te beantwoorden via een online enquête. Op basis van de resultaten worden begin 2020 de genomineerden bekendgemaakt. In de tweede ronde volgt een audit?door een externe jury. Die gaat ter plaatse bij de genomineerde gemeenten voor een quick scan en terreinbezoek. Ten slotte volgt de prijsuitreiking.?Op het Fietscongres op 26 mei 2020 worden de winnaars bekendgemaakt.

Axel Weydts, schepen van Mobiliteit: "Vorig jaar werd Kortrijk al genomineerd door een professionele jury als kandidaat voor de titel van fietsstad. Toen werd uiteindelijk Gent gekroond tot fietsstad. Voor deze editie zijn het de fietsers zelf die Kortrijk kunnen aanbevelen. We roepen dan ook massaal op om de enquête in te vullen. Onze stad heeft immers alles in zich om uit te groeien tot de fietsstad van morgen."

De enquête vind je op www.fietsgemeente.be.

In een eerste ronde krijgen alle fietsers in Vlaanderen een uitnodiging om 20 vragen over fietsbeleving, -infrastructuur en -communicatie te beantwoorden via een online enquête. Op basis van de resultaten worden begin 2020 de genomineerden bekendgemaakt. In de tweede ronde volgt een audit?door een externe jury. Die gaat ter plaatse bij de genomineerde gemeenten voor een quick scan en terreinbezoek. Ten slotte volgt de prijsuitreiking.?Op het Fietscongres op 26 mei 2020 worden de winnaars bekendgemaakt. Axel Weydts, schepen van Mobiliteit: "Vorig jaar werd Kortrijk al genomineerd door een professionele jury als kandidaat voor de titel van fietsstad. Toen werd uiteindelijk Gent gekroond tot fietsstad. Voor deze editie zijn het de fietsers zelf die Kortrijk kunnen aanbevelen. We roepen dan ook massaal op om de enquête in te vullen. Onze stad heeft immers alles in zich om uit te groeien tot de fietsstad van morgen."