Kortrijk dingt mee naar titel van Fietsstad 2020

De titel van Fietsgemeente/Fietsstad 2020 wordt bij de volgende editie toegekend door het grote publiek via een grootschalige online enquête. Kortrijks schepen van Mobiliteit Axel Weydts “roept de Kortrijkzanen massaal op om de enquête in te vullen”.

© AN

In een eerste ronde krijgen alle fietsers in Vlaanderen een uitnodiging om 20 vragen over fietsbeleving, -infrastructuur en -communicatie te beantwoorden via een online enquête. Op basis van de resultaten worden begin 2020 de genomineerden bekendgemaakt. In de tweede ronde volgt een audit?door een externe jury. Die gaat ter plaatse bij de genomineerde gemeenten voor een quick scan en terreinbezoek. Ten slotte volgt de prijsuitreiking.?Op het Fietscongres op 26 mei 2020 worden de winnaars bekendgemaakt.

Axel Weydts, schepen van Mobiliteit: “Vorig jaar werd Kortrijk al genomineerd door een professionele jury als kandidaat voor de titel van fietsstad. Toen werd uiteindelijk Gent gekroond tot fietsstad. Voor deze editie zijn het de fietsers zelf die Kortrijk kunnen aanbevelen. We roepen dan ook massaal op om de enquête in te vullen. Onze stad heeft immers alles in zich om uit te groeien tot de fietsstad van morgen.”

De enquête vind je op www.fietsgemeente.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.