Groen licht voor herinrichting Dikkebusseweg: start werken op maandag 6 maart

De Dikkebusseweg in Ieper is in slechte staat doordat nutsmaatschappijen vorig jaar al werken uitvoerden en de voetpaden nog steeds uitgebroken zijn. (Foto TOGH) © TOM GHEERAERT
Tom Gheeraert

Op maandag 6 maart start de aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de herinrichting van de Dikkebusseweg (N375) en de aanleg van gescheiden riolering. De werken zullen behoorlijk wat verkeershinder met zich meebrengen. “Lokale bewoners zullen hun woning niet steeds met de wagen kunnen bereiken”, zegt AWV.

De Dikkebusseweg wordt zowel boven- als ondergronds vernieuwd, tussen de spoorweg en de Frezenbergstraat, over een afstand van bijna 1,5 kilometer. “Op de Maltastraat wordt ook gewerkt, net als in de Frezenbergstraat. Over de hele zone wordt er gescheiden riolering aangelegd en worden nutsleidingen vernieuwd”, zegt woordvoerder Eveline Vandecaetsbeeck van AWV “Bovengronds wordt de weg ook opnieuw ingericht: richting Dikkebus komen er vrijliggende fietspaden en vanaf de Reinaartstraat richting Ieper zullen er fietssuggestiestroken aangelegd worden. Langs de weg komen er ook voldoende parkeerplaatsen en veilige, brede voetpaden. Aan de Reinaartstraat wordt er ook een middengeleider geplaatst: zo wordt de snelheid van doorgaand verkeer afgeremd. Aan de vaart Komen-Ieper wordt de weg verhoogd aangelegd.”

Tot eind 2024

“De werken worden in verschillende fases uitgevoerd om de hinder te beperken. De werf start op 6 maart in de Maltastraat en schuift telkens op richting Dikkebus. Tijdens de werken volgt doorgaand verkeer een omleiding. Volgens de huidige planning duren de werken tot eind 2024.”

Verkeershinder

Vanaf dinsdag 4 april gaan de werken van fase 1B van start. “Vanaf dan wordt er gewerkt op de Dikkebusseweg, tussen de spoorweg en de vaart Komen-Ieper, en volgt doorgaand verkeer tussen Ieper en Westouter een omleiding. Zij rijden om via de Oudstrijderslaan (N37b), de Rijselseweg (N336), de Kemmelseweg (N331) en de Ruuschaartstraat (N381)”, zegt Evelien. “Lokale bewoners zullen hun woning niet steeds met de wagen kunnen bereiken. Bewoners van Leemput parkeren daarom op de parking van de NMBS, bewoners van de Hommelhofstraat rijden om via de Tybaertstraat en het Bijlanderpad. De paaltjes aan het pad, naast de vaart, worden weggehaald.” (TOGH)

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/ieper.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.