Geef de stationsomgeving van Poperinge mee vorm

NMBS, Infrabel en De Lijn en Poperinge zelf willen het station opwaarderen. © Michael Depestele
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

De stationsomgeving van Poperinge is aan vernieuwing toe. Het openbaar domein is verouderd, niet meer goed ingericht en de voorzieningen voor fiets, bus en auto zijn weinig aantrekkelijk of ontoereikend. Om de site op te waarderen tot een volwaardig en modern mobiliteitsknooppunt wordt een masterplan opgemaakt.

NMBS, Infrabel en De Lijn staan in nauw overleg met Poperinge, maar ook de inwoners worden betrokken. Van zaterdag 2 tot en met zondag 10 oktober staan in de wachtzaal van het station informatiepanelen die de start van de opdracht toelichten. Iedereen kan suggesties achterlaten in de ideeënbus of via het formulier op www.poperinge.be/stationsomgeving.

“De suggesties worden meegenomen in het ontwerpproces van het masterplan. Begin 2022 volgt een infomoment, waarbij inwoners feedback kunnen geven op het plan”, zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

Mobiliteitsknooppunt

“Het uiteindelijke doel van het masterplan is om de mobiliteitsvoorzieningen in de stationsomgeving te versterken en de site in zijn geheel op te waarderen. Dit komt ten goede aan de inwoners van Poperinge en van de ruimere regio. Bij uitbreiding zal het aanbod ook een versterking betekenen voor de toeristisch-recreatieve en socio-economische ontwikkeling van de streek. Een goed uitgerust mobiliteitsknooppunt kan meer inwoners, bezoekers en toeristen ertoe aanzetten om alternatieve en duurzamere vervoersmiddelen te gebruiken”, aldus schepen van Mobiliteit Klaas Verbeke (CD&V).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.