Ganse avond problemen met treinverkeer tussen stations Koksijde en Veurne

Redactie KW

Het treinverkeer tussen De Panne en Veurne was woensdagavond nagenoeg een ganse avond verstoord door een incident ter hoogte van het station van Koksijde, op grondgebied Veurne.

Rond 20.20 uur kwam er een melding dat er een persoon tussen de sporen liep ter hoogte van het station van Koksijde aan de Sint-Idesbaldusstraat in Veurne.

“Het treinverkeer werd daarop stilgelegd en omdat een trein zich vlakbij de overweg aan de Sint-idesbaldusstraat bevond werd een sensor geactiveerd en gingen de slagbomen uit veiligheid dicht”, zegt Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel. “Daardoor was het treinverkeer ook een tijdlang versperd in beide richtingen. Het incident duurde tot 20.40 uur. Pas dan kon het treinverkeer terug opgestart worden maar tot het einde van de dienstverlening op het spoor waren er nog gevolgvertragingen. Dat duurde tot middernacht.”

Door het incident ondervond ook het wegverkeer hinder omdat de slagbomen aan de overweg ter hoogte van de A-Mode in de Sint-Idesbaldusstraat lange tijd naar beneden bleven. De politie kwam er ter plaatse. Waarom de persoon tussen de sporen liep, is niet duidelijk maar wellicht ging het om een poging tot wanhoopsdaad.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.