Meteen lange file bij start van werken aan Konterdambruggen in Oostende

De onderhoudswerken aan de Konterdambruggen in Oostende veroorzaakten meteen al heel wat verkeershinder met lange files als gevolg.
Leen Belpaeme
Leen Belpaeme Medewerker KW

De onderhoudswerken aan de Konterdambruggen in Oostende zijn maandagmorgen gestart. Dat veroorzaakte tijdens de spitsuren lange files tussen Bredene en Oostende.

Tot en met vrijdag 26 mei vinden er onderhoudswerken plaats aan de Konterdambruggen. Er wordt deze week een cilinder vervangen. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, worden de bruggen volledig afgesloten voor het verkeer.

Moeilijke ochtendspits

Zoals verwacht hebben de werken een grote invloed op de ochtendspits voor het verkeer tussen Bredene en Oostende. Wie naar Oostende wilde rijden, moest al aanschuiven op de Dr. Ed. Moreauxlaan ter hoogte van de oude watertoren. Automobilisten zullen deze week dus extra vroege moeten vertrekken om op tijd naar het werk of op school te geraken.

De moeilijke ochtendspits had ook gevolgen voor de hulpdiensten. Iets na 8 uur hadden een ziekenwagen en MUG-wagen veel moeite om langs het verkeer in de richting van het ziekenhuis te rijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier