Files ter hoogte van Sint-Anna en Marionetten van tijdelijke aard

Deze files zijn de bewoners niet gewoon. Ook als het niet sneeuwt, staat het er vaak stil door de omleidingen.
Deze files zijn de bewoners niet gewoon. Ook als het niet sneeuwt, staat het er vaak stil door de omleidingen.
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Heel wat buurtbewoners van de wijken Sint-Anna, Marionetten en Smokkelpot zitten met de handen in het haar. Ook ouders die hun kinderen moeten afzetten aan Don Bosco kijken voorlopig uit naar alternatieven om de files te vermijden. “Deze verkeerswijziging is van tijdelijke aard en kadert puur in functie van de verbeteringswerken”, verzekert schepen van mobiliteit Axel Weydts.

Na de recente sneeuwval werd nog maar eens duidelijk hoe druk bezocht de wegen zijn ter hoogte van het Don Boscocollege. Door de heraanleg van fietspaden, rijbanen, opritten, boomvakken, busstations en heel wat rioleringswerken is het voor veel buurtbewoners een ware overlevingstocht om tijdig op hun bestemming te geraken.

Vooral tijdens de eerste week van de werken waren de files niet te overschatten. “Niet alleen werden er heel veel straten onverwacht éénrichtingsverkeer maar ook de politie controleerde op de meest ongelofelijke plaatsen, net bij de invoeging van die borden”, verduidelijk één van de buurtbewoners ons.

Werken op schema

Schepen van Mobiliteit Axel Weydts benadrukt dat het om een tijdelijke situatie gaat “ De wijziging komt er naar aanleiding van de werken en is per definitie tijdelijk . We staan dagelijks in contact met de nabijgelegen school en bewoners om alles op te volgen. We mochten ook opmerken dat de situatie merkelijk verbeterd is ten opzichte is van de eerste week”. Het is voorlopig nog koffiedik kijken hoe dit verhaal vervolgd zal worden.

De werken zullen morgen nog niet gedaan zijn, ook al zit alles op schema. Tegen de paasvakantie hoopt men de aanleg van het betonnen fietspad aan de zuidwestelijke kant van de N43 te kunnen beëindigen. Wie met vragen of opmerkingen zit, kan terecht op het nummer 1777.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.