Fietser en 3 automobilisten riskeren leven en slalommen tussen gesloten slagbomen in Adinkerke

© GF
Redactie KW

Op Facebook zijn straffe beelden opgedoken van aan een spoorwegovergang in Adinkerke. Een fietser en drie auto’s rijden nog snel door de gesloten slagbomen in de Stationsstraat, alvorens er een trein komt aangereden. “De automobilisten en fietser zijn inmiddels geïdentificeerd en uitgenodigd voor verhoor”, zegt korpschef Nicholas Paelinck.

De beelden dateren van zondagavond, blijkt uit het bericht en filmpje op Facebook. De harde sensibiliseringscampagnes van Infrabel en de recente ongevallen aan Vlaamse spoorwegovergangen hebben kennelijk geen effect op deze fietser en drie autobestuurders.

(Bekijk hieronder de beelden)

Lieshttps://www.facebook.com/best.tobacco.9https://www.facebook.comFacebook1893

Oversteken bij gesloten slagbomen in Adk zondagavond

Geplaatst door Lies Lemahieu op Woensdag 10 juli 2019

video1.0https://www.facebook.com/best.tobacco.9/videos/2383425605260229/500

De burgemeester van De Panne, Bram Degrieck (Het Plan B), heeft de feiten inmiddels veroordeeld op zijn Facebookpagina. “Dit is onaanvaardbaar. Er zijn geen excuses voor dergelijke oerdommigheden. Ook niet omdat er Plopsa-file is en je gefrustreerd bent. Ook niet omdat je te laat komt op het werk of omdat ‘de trein er toch niet snel rijdt’. Oerdom”, aldus de burgemeester.

De politie is op de hoogte. “De automobilisten en fietser zijn geïdentificeerd en zijn inmiddels ook uitgenodigd voor verhoor“, reageert korpschef Nicholas Paelinck van de politiezone Westkust. Het oversteken van een gesloten spoorwegovergang is een overtreding van de vierde graad, waardoor een dagvaarding voor de politierechtbank onvermijdelijk is. De overtreders riskeren acht dagen tot vijf jaar rijverbod en een geldboete van 320 tot 4.000 euro.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier