Twee nieuwe én lijvige Knooppunter-fietsgidsen van West-Vlaamse makelij: “Fietstrajecten om van te genieten”

De auteurs Patrick Cornillie en Kristien Hansebout, hier fietsend in Wallonië. © JS
Johan Sabbe

In de Lannoo-reeks Knooppunter zijn twee fonkelnieuwe, lijvige fietsgidsen verschenen. Beide zijn van de hand van de West-Vlaamse auteurs Patrick Cornillie en Kristien Hansebout. “We serveren in onze boeken in totaal 55 fietstrajecten om volop van te genieten”, zeggen ze. “Zowel korte routes als extra lange.”

Patrick woont in Lichtervelde, Kristien zowel in Leuven als in het dorpje Hastière-Lavaux in de provincie Namen. Ze kent Wallonië als haar broekzak. Ze is echter uit Torhout afkomstig, waar ze is opgegroeid. Het duo combineert twee passies: fietsen en schrijven.

Korte versies mogelijk

Het eerste boek, Fietsen door de mooiste landschappen van België, bevat 30 unieke fietsroutes in de weidse natuur. Ze zijn uitgezet op het bekende knooppuntennetwerk. Van elke route is er een korte versie voorzien, wat ze ideaal maakt voor gezinnen met kinderen. “De trajecten doorkruisen de mooiste natuurdomeinen, nationale parken en stiltegebieden”, zegt Patrick. “Je wordt als fietser omringd door bossen, heidelandschappen en waterpartijen. Een droom voor elke natuurliefhebber die van fietsen houdt.”

“We serveren in onze gidsen korte routes én extra lange” – auteurs Patrick Cornillie en Kristien Hansebout

“We zorgen per route voor een overzichtelijk kaartje met de belangrijkste referentiepunten onderweg”, pikt Kristien in. “Er zijn zowel routes in Vlaanderen als in Wallonië. Aan wie er in het zuiden van ons land een fietsweekend van wil maken, geven we enkele tips voor fietsvriendelijke logies op prachtige Waalse locaties.”

Gemiddeld 75 kilometer

Het tweede boek, Een dagje uit met de fiets in België, zet 25 extra lange fietstochten uit op het knooppuntennetwerk in Vlaanderen en Wallonië. “Die kant-en-klare XL-routes hebben een gemiddelde lengte van 75 kilometer”, licht Patrick toe. “Ze zijn bedoeld voor wie er een hele dag op uit wil trekken, van de recreatieve tot de sportieve fietser. Met stadsfietsen of e-bikes, het maakt niet uit. De downloadbare roadbooks geven altijd de meest actuele situatie weer. Dankzij de duidelijke fietskaartjes, de vele interessante weetjes en de boeiende achtergrondinfo ga je goed voorbereid op pad. We besteden bovendien speciale aandacht aan leuke stopplaatsen: in authentieke cafeetjes, op mooie terrassen en in fietsvriendelijke horecazaken.”

Naar d’Ardennen

Patrick en Kristien zijn doorgewinterde fietsauteurs. Ze hebben al diverse gidsen samengesteld. Aan de kwaliteit van hun werkstukken moet dus niet getwijfeld worden. “Ik verblijf vaak in Hastière-Lavaux omdat de omgeving me er aanzet tot creativiteit”, aldus Kristien. “Het is vooral daar dat ik mijn boeken schrijf. Mijn hart ligt in Wallonië, mijn verstand in Vlaanderen. Vanuit Torhout trokken mijn ouders destijds met hun gezin bijna nooit met vakantie naar zee, maar quasi altijd naar d’Ardennen. Zo hebben ze voor mij het zaadje geplant.”

‘Fietsen door de mooiste landschappen van België’ en ‘Een dagje uit met de fiets in België’, uitgeverij Lannoo, telkens 320 blz. en 25,99 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier