‘Punaises’ moeten fietsveiligheid verbeteren in en rond Mariakerkelaan

Redactie KW

Stad Oostende wil de verkeersveiligheid aan de scholen nog verbeteren. Daarom werden in de Mariakerkelaan en omgeving – een drukke fietsroute van en naar verschillende scholen – extra verkeersmaatregelen genomen. Er werden niet alleen nieuwe zebrapaden, maar ook ‘punaises’ – markeringen op de rijweg in de vorm van een cirkel – en andere grondmarkeringen aangebracht. Punaises om de veiligheid van fietsers te verbeteren… Als dat maar goed afloopt!

“De Mariakerkelaan tussen de Nieuwpoortsesteenweg en de Torhoutsesteenweg is een veelgebruikte route door fietsers en voetgangers. Er zijn al vrijliggende fietspaden en de Mariakerkelaan is al zone 30, maar omdat er heel wat leerlingen de straat moeten oversteken zet Stad Oostende daar ook extra op in”, zegt Stad Oostende. “De zijde van de Mariakerkelaan tussen de Torhoutsesteenweg en de Stuiverstraat wordt momenteel heraangelegd met extra aandacht voor de fietsers en voetgangers. Op de kruispunten van de Mariakerkelaan met de Eigen Haardstraat en de Eikenlaan en aan de Batterijstraat en de Lariksenlaan kwamen er nieuwe zebrapaden. Aan het Stedelijk kinderdagverblijf Wiegelied werd een nieuw zebrapad aangelegd met groene ondergrond. Dit heeft een educatieve functie en wijst de weggebruikers op de aanwezigheid van jonge kinderen.”

‘Punaises’ zijn markeringen op de rijweg in de vorm van een grote cirkel, waar je over kan rijden.
‘Punaises’ zijn markeringen op de rijweg in de vorm van een grote cirkel, waar je over kan rijden. © Stad Oostende

En tot slot zijn er de ‘punaises’: “Dat zijn markeringen op de rijweg in de vorm van een grote cirkel, die het verkeer vertragen, waar je mag en kan over rijden. Het resultaat mag gezien worden”, vinden ze bij de stad. (HH/Wébé)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier