Ontbrekend stukje fietssnelweg tussen Avelgem en Kluisbergen is klaar

De F45 loopt tussen Kortrijk en Gent. © Pasar vzw
Jan Steenhoudt
Jan Steenhoudt Editieredacteur KW Kortrijk – Menen – Waregem

Net over de taalgrens, in Kluisbergen, is donderdag 9 februari een ontbrekend stuk van de fietssnelweg F45 aangelegd. Na acht jaar kwam zo eindelijk de ‘missing link’ in de fietssnelweg tussen Avelgem en Kluisbergen in orde. Via de fietssnelweg kan je vlot van Kortrijk naar Gent rijden.

De IJzerwegbrug over de Schelde wacht al acht jaar op een aansluiting naar Kluisbergen. Nu zijn de werken eindelijk helemaal afgerond. De nieuwe fietsersbrug verbind Avelgem met Orroir, een deelgemeente van Kluisbergen. De aansluiting tussen de fietssnelweg van Kortrijk naar Avelgem en van Kluisbergen naar Gent is nu dus ook gemaakt. Fietsers op de F45 moeten daardoor niet meer de omleiding via het jaagpad langs de Schelde volgen. Het fietssnelwegtraject kostte ruim 300.000 euro kostte. Het project is voor 90 procent gefinancierd met geld uit de koker van Europa.

Traject

Met dit stukje fietssnelweg kan je vlotter van Kortrijk naar Gent fietsen: in West-Vlaanderen kan je over de spoorwegbedding tot Kortrijk rijden. Vanaf Kluisbergen kan je dan weer over Oudenaarde naar Gent rijden. Maar de fietssnelweg is nog niet helemaal af. Als de F45 klaar is, zal die normaal beginnen in Marke langs het station van Kortrijk. Nadien volgt de fietssnelweg een oude spoorwegbedding tot in Avelgem. De brug over de N60 in Leupegem zou voorzien zijn voor 2024. (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier