Nieuw fietsatelier Veloots in de Sint Denijsestraat helpt iedereen

Annelies Nollet

Wie zijn of haar fiets wil laten herstellen, kan hiervoor sinds kort terecht bij een gloednieuw fietsatelier in de Sint-Denijsestraat in Kortrijk. Yannick Lombart (36) uit Deerlijk en Jonas Neyens (34) uit Kortrijk maakten er met Veloots hun droom waar in de garage van Jonas.

De twee vrienden speelden al langer met het idee om een fietsatelier te openen. Maar een fietsreis naar Nederland afgelopen zomer bracht hun project in een stroomversnelling. “We zijn allebei al ons hele leven bezig met sport en fietsen”, vertelt Yannick. “We doen ook alle herstellingen aan onze eigen fietsen zelf en volgden al verschillende opleidingen.”

Het duo verkoopt op dit moment geen fietsen. Bij Veloots kan je wel terecht voor herstellingen van alle soorten tweewielers. “Bakfiets, elektrische fiets, kinderfiets, enzovoort. We zien iedereen graag komen”, aldus Jonas. “Het viel ons een tijdje geleden al op dat mensen vaker een fiets online kopen, maar daar dan niet zomaar mee naar de fietsenmaker durven omdat ze hem daar niet gekocht hebben. Ook daarmee moet je bij ons niet inzitten.”

“Onze prijzen vind je bovendien online”, vervolgt Yannick Lombart. “Bij sommige fietsenmakers weet je niet eens waarvoor je precies betaalt. Dat willen wij vermijden door zo transparant mogelijk te zijn.”

Ecologisch

Het duo leerde elkaar kennen op hun werk. Ze zijn beiden aan de slag als IT’er en runnen Veloots voorlopig in bijberoep. Maar ze zitten vol ambitie. “We willen graag de ecologische toer op”, klinkt het. “Ik vind het echt zonde dat er zoveel fietsen op het containerpark belanden die eigenlijk nog perfect een rondje mee kunnen. In de toekomst hopen we dan ook oude fietsen een nieuw leven te kunnen geven. Niet als simpele stadsfiets, maar echt als hippe vélo ”, besluit Jonas Neyens. Hun concept lijkt aan te slaan. Tijdens de eerste openingsweken kregen ze al heel wat klanten over de vloer.

Heeft jouw fiets nood aan een opknapbeurt? Binnenspringen bij Veloots in de Sint-Denijsestraat 191b kan elke dinsdag- en donderdagnamiddag of op zaterdagvoormiddag. Meer weten? Dat kan via veloots.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.