Brugse verkeersambassadeurs stellen het traject van een nieuwe verkeerseducatieve route in Sint-Kruis voor

Redactie KW

Vrijdag 26 november is een belangrijke dag voor de verkeersambassadeurs van de basisscholen Mozaïek en Kantelberg uit Sint-Kruis (Brugge). Die dag mochten Basile, Caithlyn, Elodie en Noah in aanwezig van burgemeester Dirk De fauw en schepen van preventie Mathijs Goderis een nieuwe bewegwijzerde verkeerseducatieve route (VERO) voorstellen aan alle basis- ,en secundaire scholen van Sint-Kruis.

In mei 2022 zullen ongeveer 250 leerlingen uit basisscholen Mozaïek, De Tandem, SASK, De Zonnetuin, Kantelberg en Context, maar ook de school voor buitengewoon onderwijs Spermalie uit de binnenstad langs dit parcours een individueel fietsexamen afleggen georganiseerd door Stad Brugge.

Verkeersvaardigheden oefenen

“VERO’s zijn zogenaamde verkeerseducatieve routes voor fietsers in de ruime schoolomgeving waarlangs leerkrachten en (groot)ouders met de kinderen verschillende verkeersvaardigheden kunnen inoefenen. Deze bewegwijzerde route is de vijfde route waarvoor stad Brugge alle mogelijke didactische materialen voor zowel scholen als (groot)ouders ontwikkeld heeft”, aldus schepen Mathijs Goderis.

“Leerkrachten uit de secundaire scholen SASK en MIA volgden in september een nascholing van de stedelijke preventiedenst om hun leerlingen van het eerste jaar te helpen om langs deze route een test (FIETSOMETER) af te leggen om in kleine groepjes te leren fietsen”, vult burgemeester Dirk De fauw nog aan.

Drie stukken

Verkeersambassadeurs Basile, Caithlyn, Elodie en Noah gaven alle aanwezigen nog wat bijkomende info over het parcours van de verkeerseducatieve route. “De route vertrekt in het centrum van Sint-Kruis en bestaat uit drie grote stukken van elk ongeveer twee kilometer. Op enkele plaatsen kruist de route een drukke weg en daar zal iedereen extra moeten opletten.”

(PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier